• Äldre 20 Jan 21:24
    156900 visningar
    490 svar
    490
    156900

    Graviditetspenning för oss som jobbar på förskola

    Är det nån som jobbar inom förskola som fått beviljat graviditetspenning nu nyligen? Skriv då gärna och berätta hur det gått till för dig. Om du har många jobbiga krämpor osv. FK har ju fått kritik att just förskollärare inte fått tidigare och bättrat sig. Det är en som drog det till domstol, så det är ju lättare för oss andra nu. Men jag vet inte om man måste ha massa krämpor för att få beviljat eller om det räcker med att "bara vara gravid" med allt vad det ändå innebär. Kan ju vara svårt och jobbigt trots att man inte har massa krämpor. Det är ju ett väldigt fysiskt krävande jobb vi har i förskola. När jag skickade in papprena blev det 3 dataskrivna sidor om en dag på arbetsplatsen. Jag skrev väldigt tydligt så inget kan misstolkas eller att jag glömde bort nåt. Men så många sidor borde väl säga nåt, det är ju väldigt mkt som vi gör som är fysiskt ansträngande/orosmoment/svårt att utföra eller liknande.  
      
    Hoppas det är nån som kan svara på detta. Jag har sökt nu för några dagar sen skickade jag in och sökte hel grav.penning. Vet inte om jag istället skulle sökt halv eller nåt, det kanske är lättare att få? Nån som vet? Jag jobbar bara 80% också.

  • Svar på tråden Graviditetspenning för oss som jobbar på förskola
  • Äldre 20 Jan 21:41
    #1
  • Äldre 20 Jan 21:53
    #2

    Hej! Jag gjorde precis som du, skrev en mindre uppsats om vad det innebär att jobba i småbarnsgrupp på förskola. Minsta detalj tog jag med samt att jag summerade antal lyft x kg som det kan bli i extremfall. Summan blev faktiskt ca 1500 kg, dock bara inte samtidigt Jag blev beviljad full graviditetspenning! Lycka till!

  • Äldre 20 Jan 22:05
    #3

    Tack Nea 80. Min chef uppskattade att jag lyfte 15-22 kg 10 gg/dag. SÅ det skrev jag oxå. Sen kan de ju räkna ut som du gjort om de vill det. Det gjorde inte jag för de frågade ju inte om det. Men jag skrev ju massa annat jobbigt som jag gör. Skrev även en sammanfattning på ansträngande fysiskt krävande saker i jobbet och även orosmoment som jag är orolig när jag gör eller som inte känns bra för min bebis säkerhet, tex att jag är rädd att få slag på magen, halka ute snubbla över barn m.m.

    Hur långt efter fick du hem papprena? När var det du fick beviljat? 

  • Äldre 21 Jan 19:27
    #4

    Jag tror att det tog ca 2-3 v och efter det har det varit helt problemfritt!

  • Äldre 22 Jan 00:14
    #5

    Okej,  när var det du gick hem då? Du har redan fått barn kanske.

  • Äldre 22 Jan 08:09
    #6

    Håller också på att skriva ihop en ansökan. Har tagit upp om blöjbyten, maten, påklädning, sovvilan, men det är ju så mycket mer som är tungt i vårat jobb. Har även tryckt på säkerhetsaspekten, man är ju inte direkt snabbheten själv!

  • sarism­aris
    Äldre 22 Jan 08:27
    #7

    Jag är förskollärare och blev beviljad hel grav.penning. Fyllde bara kortfattat i ansökan, och min chef skrev i samma uppgifter. Jag har inga särskilda krämpor, och överdrev inte heller om det i ansökan.

  • Äldre 22 Jan 11:59
    #8

    Vad härligt! Känns skönt att veta att det inte är omöjligt! Jag har tvivlat eftersom jag inte bifogade några intyg från läkare osv, men nu fick jag nytt hopp! ;)

  • Äldre 22 Jan 15:08
    #9

    Det står ju på fk:s hemsida att det är 30 dagars handläggningstid, tog det så lång tid för er att få veta?! Det kan ju bli knepigt att bara få veta nån dag innan det är aktuellt...

  • sarism­aris
    Äldre 22 Jan 16:32
    #10

    För mej tog det ca 14 dagar. För en kompis tog det mer än 30 dagar.. Så det där är nog väldigt olika!!

Svar på tråden Graviditetspenning för oss som jobbar på förskola