Inlägg från: FruNaftra |Visa alla inlägg
  • FruNaftra

    När försvinner acne?

    Min kom när jag var 20. Ungefär för 10 år sedan. Jag har medicinerat det från och till när det har varit som värst och har det än. Orsaken bakom acne kan variera så därför bär man uppsöka hudläkare. Min bror som också har acne kan hålla den under kontroll med sin strikta diet. Han har inte provat medicin dock.

  • FruNaftra

    Gå inte till vårdcentralen. De kan inte hjälpa honom. Läkarna på vårdcentralen gav mig recept på receptfritt acnemedel och sa att jag skulle prova det några månader innan jag återkom. Har man reäl acne så vill man ha hjälp. Klart man har provat det mesta innan man tänker tanken att uppsöka lkare liksom.

    Har han provat något receptfritt medel? Om han har det men inte sett en förbättring tycker jag absolut att det är bra att gå till en hudläkare. Inte till en allmänläkare på vårdcentralen. De kan ingenting om acne oftast. Jag sökte i telefonkatalogen och ringde runt. Hittade en underbar läkare som jag trivs mycket bra med :)

  • FruNaftra

    Jag kommer troligtvis få dras med acne hela mitt liv eftersom min mamma har det. Hon är över 60 och eftersom hon inte har gjort något åt problemet så är hennes hy alldeles gropig och skadad. Så är acnen kraftig och långvarig - sök hjälp. Ärren kan sitta i för livet om det vill sig illa.

  • FruNaftra

    Man behöver ingen remiss. Jag ringde bara och bokade tid. Kanske är olika. Ring hudläkare och fråga.

Svar på tråden När försvinner acne?