Inlägg från: oOHalalOo |Visa alla inlägg
  • oOHalalOo

    Vilken religion är rätt?

    Den som känns rätt för var och en, där hjärtat och övertygelsen är inkluderat.


    Att tro på något som inte känns rätt är däremot fel religion.


     

  • oOHalalOo
    Pelleping skrev 2012-02-11 11:50:54 följande:
    Så det blir lite så här:
    Den här religionen passar mig och tycker den känns rätt alltså finns gud? Och sen gör man allt för att övertyga sig själv (och i vissa fall andra) att detta är den enda sanna religionen. Låter som religion handlar mer om hjärntvätt. Och att flera religioner skulle kunna vara rätt stämmer definivt inte! Buddismen och kristendomen kan inte ha rätt samtidigt. Islam och judendomen kan inte ha rätt samtidigt osv. I slutändan kan bara en religion ha rätt, eller ingen  vilket är troligare.
    Jag kan inte tala för andra och att de skulle ha den upplevelsen som du då talar om.
    För min del så har det istället handlat om att 'söka efter Gud' och Islams tawheed (monoteism, Allahs swt Enhet)är där jag hittade Honom.

    Det finns grupper av religiösa som är ivriga att övertyga andra om att de måste tro samma sak, som t.ex. JV som går och knackar dörr osv.

    Så om du är i sökande stadie, så är det upp till dig att hitta fram till vilken religion som är den rätta. Det gör du inte genom att sitta och dividera om vem som tror vad däremot.
  • oOHalalOo
    Agnostino skrev 2012-02-11 23:25:08 följande:
    Sedan kan jag väl hålla med tidigare att den religion som känns bäst för dig är den du bör följa om du nu nödvändigt vill följa en religion. Man behöver inte följa en religion för att finna mening dock, det finns mening även i en ateists eller en agnostikers liv. 
    Det är väl ingen som i den här tråden har ifrågasatt att ateister eller agnostiker inte skulle ha funnit en mening med sina liv? Självklart har ni det. Men den här tråden handlar ju om 'rätt religion' å andra sidan.
  • oOHalalOo
    lykantrophona skrev 2012-02-11 23:34:08 följande:
    Skillnaden är att vi har ganska bra debatter mellan olika politiska åskådningar, men när det gäller religion så ropas det "kränkning!" från vissa håll, bara när man vill diskutera...
    Det beror väl kanske på att folk i religiösa debatter inte alltid klarar av att hålla en god debatton utan en del helt går in för att smutskasta och inte diskutera? Det kan vara den enkla förklaringen till det.
  • oOHalalOo
    lykantrophona skrev 2012-02-12 11:26:18 följande:
    Pekar man ut konstiga saker i en helig skrift eller påpekar att en religiös sedvänja kanske inte är så bra, så kan man ge sig på att folk med denna religion kommer att bli extremt defensiva. Det handlar inte om att smutskasta. Det är lätt att ignorera någon som säger "jävla muslimer", "kristna är korkade" eller "fan vad löjligt att blota". Dessa är oftast bara okunniga, och har inga argument.

    Det är när någon påpekar att pojkar borde få välja i vuxen ålder om de blir omskurna eller inte, eftersom det är ett (mer eller mindre) oåterkallerligt val om pojkens kropp, då hör man "antisemit!" eller "rasist!". Eller om man bara tar ett lustigt citat från bibeln ur sitt sammanhang, då ska kristna nödvändigtvis rusa till försvar, istället för att kunna skratta med oss andra.
    Dock är min erfarenhet att just sånt inte är speciellt ovanligt. Se bara hur samma typ av 'frågor' om Islam dyker upp med 'nya' nicknamn om och om igen. Så att man blir irriterad i såna fall är kanske inte så konstigt, för det känns inte som uppsåtet är seriöst. Såna 'diskussioner' känns onödiga, så visst kan man ignorera men vi är bara människor och reagerar ibland på sånt som vi borde hålla tyst om.

    Att kalla någon för antisemit eller rasist osv bara för att de för fram sakliga argument under en diskussion är givetvis inte acceptabelt.

    Det är kanske svårt att skratta om man känner att andra gör narr av en?
  • oOHalalOo
    lykantrophona skrev 2012-02-12 21:00:49 följande:
    Gör man narr av personen genom att göra narr av en religiös skrift som är viktig inom personens religion? Nej, precis.

    Blir påmind om den så kallade "judiska humorn". Det verkar finnas en tradition bland judar att göra narr av sin egen kultur. Samma sak har jag ofta märkt hedningar emellan. Men det verkar inte finnas någon sådan tradition inom islam och kristendom. Kanske är därför jag ofta uppfattar dem som så torra? Kristna protesterar mot "Life of Brian", muslimer vill inte någon tecknar karikatyrer av profeten,  kritik av den katolska kyrkan tystas ner. Ifall jag började skicka arga insändare eller ringa myndigheter så fort någon avbildade någon av mina gudar i mindre smickrande dager, då skulle jag inte ha något annat att göra.

    Men på tal om FL, ja, hur diskussionerna här har fullkomligen tagits över av folk som undrar om Islam är jag också trött på. Kan inte folk hålla sig till åtminstone ett par trådar, istället för att skapa en ny tråd för varje detalj? Själv kikar jag oftast inte in på dem. Det mesta jag vill veta om islam kan jag antingen söka på typ wikipedia, eller fråga muslimska vänner om. Varför så många verkar så besatta av islam här? Ja, antagligen har de inga muslimska bekanta att fråga, men märker hur det blir en allt vanligare religion i Sverige. Sen är en del nog främlingsfientliga eller annat pack som gärna pekar ut saker i islam, men ignorerar när samma saker är vanliga inom kristendomen.
    Fast man kan uppfatta det så. Dvs du och jag kan inte avgöra vad som känns kränkande för en annan person, utan där måste vi lyssna till vad de anser är det.

    Det är ju för att du inte känner dig kränkt, så varför ska du skriva hittan och dittan?

    Ja så kan det vara.
Svar på tråden Vilken religion är rätt?