Inlägg från: Agnostino |Visa alla inlägg
  • Agnostino

    Vilken religion är rätt?

    Jag skulle vilja påstå att om man "söker Gud" går man fel väg. Börja med att skeptiskt läsa religionernas skrifter och kontrollera mot befintliga fakta. Anledningen till att jag tycker man bör börja i den änden är för att om en text innehåller rena faktafel bör man kunna utesluta den. Sedan har vi ju alla dessa vittnesmål om Gud som man direkt bör avvisa då dessa är anekdotiska och inte går att lita på om de inte går bevisa med annat än just vittnesmål. Människor går långt för att övertyga andra om att vad de tror på är den enda sanningen.

    Sedan kan jag väl hålla med tidigare att den religion som känns bäst för dig är den du bör följa om du nu nödvändigt vill följa en religion. Man behöver inte följa en religion för att finna mening dock, det finns mening även i en ateists eller en agnostikers liv. 

  • Agnostino
    oOHalalOo skrev 2012-02-12 09:33:43 följande:
    Det är väl ingen som i den här tråden har ifrågasatt att ateister eller agnostiker inte skulle ha funnit en mening med sina liv? Självklart har ni det. Men den här tråden handlar ju om 'rätt religion' å andra sidan.
    Det var just det som var min poäng. "Rätt religion" kan lika gärna vara "ingen religion".
Svar på tråden Vilken religion är rätt?