• Äldre 8 Feb 13:39
  2679 visningar
  4 svar
  4
  2679

  Min dotter retar i skolan

  Fick igår höra av dotterns lärare att hon och en annan tjej retar en tredje tjej. Det var såklart inte alls roligt att höra.
  Dottern och hennes kompis (6-7 år gamla) är två väldigt viljestarka personer. Jag tycker inte alls om att dom leker då dom påverkar varandra negativt med bus, och varje gång dom lekt på fritiden är vår dotter helt speedad och otrevlig. Sån är hon inte när hon leker med andra barn. På skolan har dom sedan en tid tillbaka särat på dom i grupparbeten och placering i skolsalen, dom går på olika fritidsgrupper mm. Jättebra enligt mig.
  Skolan är suverän med att arbeta förebyggande mot mobbning så där är jag inte orolig. Det jag vill ha hjälp med är hur vi som föräldrar ska göra för att inte detta händer igen? Även om skolan hanterar det och tror det kommer ordna sig utan större problem så tar jag mycket allvarligt på det och får både magont och blir gråtfärdig.
  Är tacksam för stöd och hjälp utan påhopp och uppläxning om mitt dåliga föräldraskap.


  //Kalla fötter, varmt hjärta.
 • Svar på tråden Min dotter retar i skolan
 • Äldre 8 Feb 14:04
  #1

  Prata med din dotter och förklara för henne att hon gör den tredje flickan väldigt väldigt illa när hon retar henne och att hon faktiskt är väldigt elak som gör så! Men säg ändå att man måste inte tycka om alla men man får absolut inte vara elak mot någon för det!
  Tycker absolut inte du verkar vara någon dålig mamma! Tvärtom du tar ju inte din dotters sida i detta utan anser ju att hon gör fel och du inser oxå att ditt egna barn inte är ofelbart vilket i sej tyder på ett mycket bra föräldraskap! Men som sagt prata med din dotter och var noga med att påpeka att det är väldigt fel det hon har gjort mot denna flicka nr 3 och säg att du vill aldrig höra talas om att hon gjort något så dumt igen!
  Fortsätt att ha en bra kontakt med skolan så att ni kan hjälpas åt med att motarbeta detta beteende!
  Lycka till! :)

 • Äldre 8 Feb 14:11
  #2

  Tack snälla du!
  Jag pratade med henne lite igår, försökte få henne själv att berätta. Självklart skyller hon på sin kompis mycket, men hon var ändå duktig som berättade t ex vad dom hade sagt just igår. Hon är inte den som orkar sitta och lyssna och prata för länge, så efter en stund sa jag att vi kommer prata mer om detta.


  //Kalla fötter, varmt hjärta.
 • Äldre 8 Feb 14:13
  #3

  Vad bra att du tar detta på allvar! Hur visar man sitt barn att det är oacceptabelt att hacka på andra? Genom själv vara en god förebild och att prata mycket om det och även applicera sådant man pratat om på verkliga situationer, så att det blir konkret för barnet. Till exempel "idag på jobbet ville min kollega att vi skulle gå ensamma och äta lunch. Det ville inte jag, för då skulle min kollega som blev kvar behöva sitta ensam och äta" sen ber man barnet att hjälpa till i problemlösningen, och ber också barnet att försöka tänka sig in i hur det känns för alla inblandade. Eller "idag blev jag arg på x, därför att y", "hur kan man göra om man blir arg på nån, vad blir bäst" etc.

  Att bara säga "du får inte" fungerar inte, utan barnet måste få en förståelse kring varför man inte retas. Sen är ju barn i den åldern långt ifrån socialt och empatiskt färdigutvecklade, så diskussionerna måste hållas på en enkel nivå.

 • Äldre 8 Feb 14:19
  #4

  Bra förslag om att försöka hjälpa till med problemlösningar, toppen! Det ska jag tänka på. Jag försöker att inte vara någon inte-sägare, utan vill som du skriver försöka förmedla varför man måste göra på ett annat sätt, oavsett vad det gäller. 


  //Kalla fötter, varmt hjärta.
Svar på tråden Min dotter retar i skolan
Logga in
Bli medlem