• EnMammaiNY

    En Mamma i New York

    Hejsan! Jag är ensammamma till en liten tjej på snart 11 månader. Vi flyttade till New York i oktober förra året och sedan en liten tid tillbaka så bloggar jag om vårat liv på En Mamma i New York (ny10023.wordpress.com). Välkomna förbi om ni har en stund över!
    Veronika

  • Svar på tråden En Mamma i New York
  • EnMammaiNY

    Hej Emma! Roligt att du kikade in pa bloggen Glad

    Som tur ar har jag inte haft nagon anledning att utvardera sjukvarden har an. Har bara varit hos doktorn en gang pa 9-manaderskollen och vaccination. Men baserat pa tidigare erfarenhet for mig sjalv sa ar det mycket hog kvalitet pa varden - sa lange man har forsakring! Sedan far man kanske engagera sig lite mer i att hitta vad som passar en eftersom filosofier, forhallningssatt osv varierar valdigt mellan olika lakare och sjukhus.

    Hoppas du mar bra  och trivs med magen {#emotions_dlg.flower}

  • EnMammaiNY

    Hej Eva,
    Kul att du tyckte om bloggen. Jag jobbar med HR for en non-profit.
    Bodde innan NY i Malmo (ser du kommer fran Skane) Glad Gillade verkligen stan!

  • EnMammaiNY

    Hej Carola!
    För min del var senaste flytten pga jobb. Jag har bott utanför Sverige över 1/4 av mitt liv (halva vuxenlivet liksom), och en stor del av det i USA så det kändes inte så jätte-stort att flytta igen. Stora skillnaden var givetvis att ha en bebis med sig!

    Jag trivs jättebra här än så länge. Kommer nog stanna några år men sedan flytta tillbaka - eller någon annanstans - senast innan min dotter börjar skolan. Just nu består ju hennes universum av mig, så om hon är vart jag än befinner mig så lider hon inte av det. Det kan bli trixigare när barn blir äldre, men det beror mycket på barnets personlighet och hur man förbereder inför flytten, och hur man trivs på andra sidan, mm.

    Jag hade tur som kunde planera och förbereda flytten då jag var mammaledig, vilket underlättade. Sedan när jag var superstressad och orolig över saker när vi kommit hit så funkar det med lite själv-pepp, som "jag visste att det skulle bli jobbigt, men jag vet att det kommer ordna sig" (vilket det givetvis gjorde), "Vad är det värsta som kan hända? - Att jag sätter mig på ett plan och åker hem. Det är ju inte hela världen", "Det här är en våg av stress och som alla våger så drar den sig snart tillbaka", osv.

    Ekonomi är ju en viktig del, särskilt när man har ansvar för barn. De andra flytterna jag gjort har varit på min egen bekostnad. Den här gången bestämde jag mig för att jag inte skulle flytta om inte företaget betalade flytten. Det innebär att jag höll på och sökte olika jobb i nästan 2 1/2 år innan det blev som jag ville. Men till slut gick det ju! Skrattande

    Lång framförhållning, någorlunda klara mål och kriterier, mycket nätverkande och dövöra till nej-sägarna så går (nästan) allt!

  • EnMammaiNY
    Lucy Cat skrev 2012-02-25 19:41:18 följande:
    (märkte nu att man kunde bläddra sig vidare genom pilar. Tar tillbaka min kommentar)
    Hej! Vad bra att du hittade pilarnaGlad Använder mig av en av mallarna som finns och är inte själv 100%igt nöjd med flytet i designen så får se om jag kan hitta något bättre så småningom. Uppskattar feedbacken!
  • EnMammaiNY

    Hej Karin!

    Tyvärr kan jag inte säga att jag hittat något svenskt nätverk här omkring. Jag skulle gärna vilja att min dotter fick umgås med svenska kompisar men det är så mycket som ska stämma! Det enda jag kan nämna är en Facebook-grupp som heter "Nordiska Mammor i Tri State USA" som du kan hitta här www.facebook.com/groups/141465072638171/
    Du måste bli "godkänd" så att säga men det är inga höga "antagningskrav" eller så, bara att man är skandinav i stort sett tror jag.
    Det är inte så många inlägg där (13 medlemmar), men om du går med och  lägger upp något så kanske någon i närheten nappar. Jag har för mig att det är några fler i NJ i gruppen.
    Lycka till! Och kommer du in till Manhattan någon helg så får du gärna höra av dig! :) 

  • EnMammaiNY

    Det ska inte vara något mellanslag i web-adressen mellan 7:an och 1:an!

Svar på tråden En Mamma i New York