• vivla

    Folk som menar väl..

    Hej!
    Hur handskas ni med folk som menar väl?

    dotter vår blir tio veckor okorr nu på tisdag och förr förra helgen hjälpte vi en kompis flytta. Eller min man ;)
    Har ofta sagt till vår kompis att vi inte vill träffa barn än i förskoleålder eftersom vi är rädda för att bli sjuka och framför allt då att vår dotter ska bli sjuk! Hon har en syster med tre små barn och eftersom hon skulle flytta, räknade vi med att barnen INTE skulle vara där. Hon visste ju att vi skulle ha med vårt barn.
    Vi blev dock överraskade när vi kom dit och hela hennes släkt var där och hjälpte till, inklusive alla små barn som sprang runt deras fötter (väldigt otippat att man tar med sina barn när någon annan ska flytta?)
    och det slutade med att jag åkte hem igen med vår dotter. Dessutom var hennes barn snoriga och näsan bara rann på dom.
    Jag sa till vår kompis att jag inte visste att systerns barn och hennes kusiner skulle vara där och hon försvarade det med att hon själv itne visste det.
    Vi blev lite små irriterade men vi vet ju att de menar väl och aldrig skulle medvetet utsätta henne för risker. Vår dotter är givetvis förkyld vid det här laget och har varit det ett par dagar.

    Hur skulle ni hanterat situationen och vad säger man i ett sånt läge?
    har det hänt er också?

    Det verkar vara så svårt för vissa att förstå att ett för tidigt barn måste skyddas lite extra! Vi har gjort och träffat massvis med människor, friska sådana så det är ju inte så att vi är överdramatiska.. men just förskolebarn håller vi oss ifrån och FRAMFÖR ALLT förkylda sådana.

  • Svar på tråden Folk som menar väl..
  • vivla

    bör tilläggas att min kompis efteråt sa till sin syster och jag själv som har bra kontakt med henne, nämnde det också och hon kände sig lite dum och det var ju absolut inte vår mening heller. Men för oss är det ju en risk när andra inte tänker till. Man får helt enkelt tänka lite extra själv och kanske "dum" förklara andra och fråga en extra gång eller nåt.

  • vivla
    Duckan skrev 2012-02-28 10:45:26 följande:
    Gjort är gjort de tänkte sig inte för. Vad är det du vill ha, en ursäkt i efterhand?
    Låt det passera ts. 
    Hej =)
    Nej någon ursäkt vill jag inte ha för jag har ju pratat med henne i efterhand också och hon förstod mig. Mitt inlägg handlade framför allt inte om att få en ursäkt utan mer råd från er andra hur ni skulle göra i samma situation och kanske om man hamnar i liknande igen, tar sig ur den utan att klampa någon på tårna.
  • vivla

    Så sant så! Några av mina vänner tycker vi är hyteriska, fick tom munskydd av en släkting "på skoj"!!


    Erkens mamma skrev 2012-03-04 23:08:30 följande:
    Ja hur gör man? Det är nog så att man hur man än gör kommer att irritera någon. Men det får det lov att vara värt. Vi åkte faktiskt inte till ställen överhuvudtaget med Elias när han var nyss hemkommen. Vi hade fullt upp med att freda vårt hus hemma då han har två syskon med kompisar. Vi hade sprit i hallen till alla som inte fick ens komma in i huset om de inte var friska ingen fick lov att röra honom förutom närmaste familjen. Ändå åkte han på tre omgångar sjukdom när han blev inlagd igen under de första månaderna hemma... Jag vet många av mina vänner som tyckte jag var urlöjlig med min handsprit och mina regler. Nu var han hemma och allt var ju bra. Vad var problemet liksom...?!!  Jo men så blev han sjuk och vi hamnade två veckor på sjukan igen... Av en simpel förkylning...  Det går inte. Dem förstår inte. De vill inte förstå hur de och deras guldklimpar till barn kan upplevas som tickande smittobomber men så är det och det var mitt jobb som mamma att försvara mitt barn och göra det som var bäst för honom. Att det sedan ibland gjorde att de blev trampande på tårna och tyckte att vi var konstiga. Skit samma.   Vi och syskonen drog väl hem baciller ändå men jag tänker att det skulle ha blivit ännu värre om vi inte hade haft restriktionerna.

  • vivla

    Hej allihop! Igår Vågade jag mig tilö jobbet med Julis, hon är 15 v, 8 korr. Jobbar på förskola så alla fick vara ute! Solen sken och julis trivdes med alla barn eunt omkring. Nu när det är lite varmare känns det skönt att kunna låta henne se och höra andra barn utan att behöva tänka på infektioner Osv!! Var så himla mysigt och min sambo och jag är överens om att det till sommaren är dags att låta henne träffa barn inomhus också, då är det ju inte lika mycket bakterier heller!! Kan knappt vänta, det ska bli skönt att få leva lite mer på "riktigt" :)))

Svar på tråden Folk som menar väl..