• Kajo

    Jag behöver vänner som gör IVF i RMC malmö

    Hej, hoppar in här också! Vi gör ivf på RMC och har precis börjat omgång 2. Är på dag 5 med gonal-f och ska även ta orgalutran ikväll. Jag började nytt jobb i november så tycker det är lite jobbigt att ta mig iväg på ultraljud osv...

  • Kajo

    Är det första gången för er Smilla? Jag ska också till rmc imorgon och lämna blodprov och titta en andra gång med ultraljud. Det är vår 2 ivf.


    Fröken Smilla skrev 2015-01-08 20:21:17 följande:

    Jag hoppas också det gått vägen för er nu :)

    Nu har jag lyckats bli nervös inför morgondagen. Igen. Det är en massa "tänk om" hela tiden. Och denna gången kan inte mannen följa med. Hoppas hoppas det går bra!


  • Kajo

    Jag började med sprutorna 2/1, du då? Jag hade fem blåsor på höger äggstock och 1 på vänster, om man då inte räknar alla småblåsigt då. Jag har lindrig pcos. Jag fick börja med 112,5 och ökade igår till 125 (gonal-f).


    Fröken Smilla skrev 2015-01-08 21:43:48 följande:

    Ja det är första gången. Vi verkar väldigt lika tidsmässigt, när började du med sprutorna?Ja de sa ju inget negativt igår. Men man oroar ju sig för ALLT...! Blir liksom värre ju närmare man kommer äggplock.


  • Kajo

    Hur gick det igår Smilla? Hade äggen växt till sig mer? Ikväll tar jag ovitrelle sen är det plock på mån. Jag hade 8 ägg på höger och 2på vänster, de va dessutom lite större än förra gången inför plock. Så jag hoppas verkligen de är mogna och fina inför befruktning! Hur mår du av alla hormoner? Jag är ganska redo för plock, ont i brösten och väldigt mkt genomskinliga flytningar.

  • Kajo

    Asså internet...

    Såg alla svar i tråden när jag laddade upp mitt meddelande.

    Så tråkigt att läsa Smilla! Jag tänker på dig! Men du har rätt inställning: bryt ihop sen upp i sadeln igen! Stor styrkekram

  • Kajo

    Hej, vi gjorde äggplock förra måndagen och i lördags fick jag tillbaka en blastocyt. Jag har också haft skitont i magen efter plock. Åkte in till kk i hgb i Tors för dem misstänkte överstimulering men jag har bara varit väldigt förstoppad. Också tagit microlax och movocol. Det är i te kul att må så dåligt! När ska du få tillbaka? Nu väntar en väldigt lång väntan.


    Fröken Smilla skrev 2015-01-19 13:20:42 följande:

    Jag pratade med RMC idag och de tyckte också det lät som förstoppning. Så jag har haft en dejt med en påse katrinplommon idag och nu släppte det äntligen! Så skönt för jag kunde inte vara på jobb pga magknipet. Åkte dit men fick åka hem igen.

    Jag känner inget från själva operationen, förutom att det ibland trycker lite på äggstockarna när jag kissar.

    Nu är det snart dags för återföring för oss! Är så himla spänd, jag hoppas verkligen de klarat av odlingen. Det känns så konstigt att tänka att våra ev framtida bebisar ligger där i laboratoriet...


  • Kajo

    Dem plockade 13 ägg där 8 blev befruktade, sen 7 har långtidsodlats och vi fick tillbaka den bästa av dem. Så får vi se hur många som kommer till frysen! Förra gången hade vi bara 8 ägg där två blev befruktade. Så det känns mkt bättre den gången. Testdag är den 2/2! Hur många ägg hade du och vad säger labbet till er?


    Fröken Smilla skrev 2015-01-19 18:48:34 följande:

    Ja usch så ont det gjorde. Jag sa att jag hellre gått igenom 10 äggplock än detta ;) katrinplommon gjorde susen förutom att jag blev riktigt bubblig i magen sen haha!

    Vi får tillbaka på onsdag

    Hur många av dina ägg befruktades och hur många blev blastocyster?


  • Kajo
    faith88 skrev 2015-01-19 20:10:30 följande:
    Skönt att det gick över och att du känner dig bättre nu. Själv fick jag beskedet man fruktar. Blev uppringd av läkaren som meddelade att ingen av våra embryon klarade odlingen. Usch det svider verkligen! Vet inte riktigt vad jag ska tänka eller känna just nu....
    usch vad tråkigt att höra, kämpa på faith88!
    Styrkekram
  • Kajo
    Cina84 skrev 2015-01-19 21:04:03 följande:

    Imorgon är det dags för första orgalutranen. När jag pratade med sköterskan vid starten så sa hon att jag ska ha lite mer kraft när jag tryckte in den för den är trubbigare. Så det är väll bara att satsa järnet då ;)


    Jag tyckte/tycker den är lite jobbig jämfört med gonalen. Och så spänner den lite efteråt, men det positiva är att man närmar sig ett äggplock. Jag har bara behövt fem orgalutran, sen ägglossningssprutan! Då ska du snart på ett ul?
  • Kajo

    Hur tänker ni kring kaffe? Jag dricker inte så mycket, kanske 1-2dl per dag. Men nu på morgonen så behövde jag gå på toaletten efter 2 klunkar (ursäkta detaljer), lite motsatsen till förstoppningen efter äp. Tror ni kaffe påverkar blastocyten?  

Svar på tråden Jag behöver vänner som gör IVF i RMC malmö