• Jackson

    Koppla din jävla hund!!!

    Anonym (hundägare) skrev 2012-02-22 21:24:33 följande:
    Inte läst igenom hela tråden. Dock så såg jag att det började tas upp vad som är lagligt och inte lagligt.
    Då vill jag lägga upp några lagar här jag också. Som skyddar hundarna från oss människor!
    Visst, håll koll på hundarna. Men förvänta er inte att vi ska ta ansvar när inte ni själva gör det.
    Dessa lagar har speciellt med nyårsafton, påskafton och Valborg att göra och många här har småbarn. Kan tänka mig att fyrverkerier skjuts på alla tider och dagar med små som vill hinna se som inte orkar vara vakna.
    Så, min hund är alltid kopplad på allmän plats, kan få springa lös där det inte finns människor och hon lyder. 
    Dock så har min ilska börjat bli som så att jag snart skiter i allt va god medmänniska innebär om min hund ska va nära på hjärtattack varje år pga idioter som inte kan vänta till rätt dag!

    Enligt lagen:


    Barn under 18 år får inte köpa eller använda fyrverkerier. Att köpa ut fyrverkeri till personer under 18 räknas som lagning. Inte ens en vuxen får, i de flesta fall, skjuta fyrverkerier utan skriftligt tillstånd från polisen. Fyrverkerier får inte skjutas upp i husdjurs närhet om det finns minsta riska för att ett djur kan bli skrämt
    Regler för vilka tider fyrverkerier får avfyras är olika från kommun till kommun, i min gäller klockslagen 18-03. Funkar ej!
    Ska hundarna hållas kopplade och vi ska respektera våra medmänniskor? Då ska det gälla oss alla!
    Hjärta
  • Jackson

    Om jag säger Nej på frågan om att koppla min hund, vad säger du då? Livet blir mycket bättre om man inte är så bitter och arg som du verkar vara ts. Det hände ju ingenting. Slappna av. 

  • Jackson
    puss skrev 2012-02-25 19:21:14 följande:
    om du säger nej? ja, då får du stå för det.
    Och det gör jag också. Varje dag, minst 3 gånger om dagen. Skillnaden på hundägare och hundägare är rätt solklar om man kan titta på det med "nyktra ögon".

    Min hane har jag alltid i koppel, men inte tiken, varför? Hanen är bufflig, allmänt macho och bråkig när det kommer andra hundar som inte har någon pli på sig, han blir uppspelt. Däremot tiken, jag litar på henne till 110% och det ser andra människor som är ute, vissa av dem både de som inte har hund och de som har brukar komma fram och vill ha tips på hur deras hundar eller deras bekantas hundar också kan bli som henne. Om det är någon som säger till och är hundrädd, givetvis så kopplar jag henne, eller platsar henne bredvid mig och hon gör absolut ingenting. Som sagt det är hanen som kan trilskas ibland.

    Men sen så känner de flesta till oss i området nu och har sett iaf tiken växa upp sen hon var valp.
    Ute kopplar jag om någon säger till, världen är inte helt min än, men på vår tomt får de springa lösa, de får även skälla och vakta om de känner behov av det. Det är deras revir. Men så har vi ju staket också, och då kanske det inte är så farligt, vad vet jag?! 
  • Jackson
    puss skrev 2012-02-25 19:26:40 följande:
    visst, sitt är och var uppkäftig. det är ingen match. men du ska veta att folk (jag) kan bli riktigt jävla galna irl, och om nån flkuger på din hund med en sruvmejsel i högsta hugg kommer du vilja kunne dra in hunden fort som fan, om du är vettig.
    Självkontroll "Puss", självkontroll. Om du blir galen får det stå för det, jag är inte uppkäftig, kan väl tänkas att det är mer du som borde kontrollera ditt humör. Men, men, man kan inte vara vän med alla.

    Istället för att hugga så fort någon har en annan åsikt så kanske det skulle vara bra att läsa vad jag skrev. Som sagt om någon säger till så kopplar jag hunden, men om jag känner att jag har kontroll så lyser det igenom till andra människor kan jag lova, jag har aldrig fått något klagomål på 3 år som tiken har varit i området, hon jagar inte, hon skäller inte om hon inte känner sig hotad och hon rusar inte fram mot någon. När någon kommer så springer hon till min sida och sätter sig eller går bredvid.

    Ta ett Chillpill!
  • Jackson
    puss skrev 2012-02-25 19:35:38 följande:
    eller så bara sparkar jag (eller personen i fråga)iväg den så den flyger ner i diket.
    Det är du som blir anmäld, inte jag. I min kommun har vi inget koppel tvång. Kan väl också säga att om du hade gjort något mot min hund eller mot mig, så hade inte ditt barn eller du varit så tuff efter det heller, men jag gillar inte att hota folk direkt så jag försöker att låta bli, tydligen är du utav en annan kaliber. 
  • Jackson
    puss skrev 2012-02-25 19:40:44 följande:
    amäld? det är din hund som är död, i detta påhittade scenario.
    antagligen särjer du mest.
    puss skrev 2012-02-25 19:41:33 följande:
    min kaliber är fan inte bara kul.
    Som tur är så är det ju bara ett påhittat scenario som du redan påpekat, och jag om det hade hänt så hade jag sörjt väldigt mycket och det hade tagit hårt, inte för att "varför kopplade jag inte hunden" utan för att jag hade råkat ut för en psykiskt väldigt störd och labil människa som dessutom går omkring med en skruvmejsel i fickan. Men, där och då hade jag inte varit att leka med.

    Och om någon hade attackerat mig eller min hund så har jag rätt att använda nödvärnsrätten om nån försöker göra illa mig eller min egendom. Ja hundar räknas som egendom.

    Då kan jag använda det våld som krävs för att avbryta "ditt" angrepp mot mig eller min hund. Sen är det ju upp till "dig" hur aggressiv och våldsam "du" är.
  • Jackson
    puss skrev 2012-02-25 19:58:32 följande:
    okej. lycka till. du har säkert stor chans mot en galning på hundra kilo med en sktruvmejsel. hoppa bara right in i fajten du.
    Om någon skulle attackera mig eller min hund oprovocerat så skulle jag göra det, inga problem.
Svar på tråden Koppla din jävla hund!!!