• LHUF

    ert bästa recept/tips för en bra och god wok

    Någon som vill dela med sig av sitt bästa recept på wok?

    Sambon yrade om att vi skulle skära kycklingen i mindre bitar och sedan koka som snabbt innan man wokar dom med resten för att det inte skall bli torrt eller så..

    Men är det någon som gjort de? eller något annat supertips så det blir så gott som man kan få det på restaurang?

    vi skall ha grönsaker, kokosmjölk och röd curry pasta i 


    Tilde 080319, Hugo 110203
  • Svar på tråden ert bästa recept/tips för en bra och god wok
  • tro  hopp  kärlek

    Hej jag har jämt lagat wok i dag, fast med räkor.

    Men det du kan göra är att skära ner kycklingfilen i ca 1*2 cm strimlor.
    Lägg i påse med
    1 pressad vitlöksklyfta
    1 tsk chili
    1 msk soja
    1 msk olja
    Marinera minst 30 min

    koka nudlar

    Under tiden hackar du
    1 gul lök
    10 cm purjolök
    2 morotar
    1 paprika
    sockerärtor

    Stek kycklingen, tillsätt de andra grönsakerna  samt nudlar  och kokosmjölk, 1-2 msk rödcurrypasta 2 dl cashwew nötter . Koka upp och servera med sweetchilisås.

    Alt
    Marinera kycklingen i
    1 pressad vitlök
    1 tsk sesamolja
    1 msk soja
    1 msk olja

    Koka basmatiris med hönsbuljong

    Skär upp lika grönsaker

    Stek kycklingen
    tillsätt grönsaker, och ris samt några droppar sesamolja lite ingefära, koriander, några skedar sweetchilisås (salt och peppar) paprikapulver, chili, 
    Gör en grop i woken som du kläcker 1-2 ägg i, låt det stelna lite sen rör du ut det så att det blandar sig med det andra. 

    Du kan även om du vill här tillsätta nötter. 

  • Cajsa001

    Nu är det inte kokosmjölk o röd curry i detta men supergott ändå,

    jag brukar ta antingen kyckling eller räkor till detta, fläskfile o biff funkar oxå

    grönsaker som t ex paprika, lök, bambuskott, morötter, vattenkastanjer, ja man kan ju ta det man gillar,
     ibland har jag i champinjoner oxå 

    sen massa vitlök o röd chili utan att ta bort kärnor om man gillar stark mat,
     
    ostronsås o fisksås (asiatiska, ej fiskbuljong)
    behövs inga andra kryddor

    sist slänger jag i caschewnötter   

    servera ris eller nudlar till

    Supergott!!!  

  • Jayt

    Nu är det inte wok jag brukar göra men när jag gör röd eller gröncurry gryta brukar jag koka kycklingen i kokosmjölken. En kompis som är thai lärde mig det. Kycklingen blir supergod då

Svar på tråden ert bästa recept/tips för en bra och god wok