• poesis

    Gravid efter IVF med BF Okt/Nov/Dec 2012

    Hejsan! Jag har följt denna tråd nästan sedan starten utan att ge mig till känna, men nu känner jag att det är dags!

    Jag är gravid efter IVF, på dag 9+3 idag! BF den 21 december! En liten julklapp, alltså!

    Jag är 35 år, min sambo året äldre. Vi ställde oss i kö till IVF förra hösten, och allt gick fortare än vi trott. Vi fick börja vår behandling vid Fertilitetsscentrum i Sthlm i februari. Vid första hormonbehandlingen hann jag få ägglossning innan ÄP, men andra gången fick de ett ägg att sätta in. Och det blev vårt lilla pyre! :)

    I förra veckan var vi på VUL och fick se ett liten pepparkaksgubbe-format pyre som dansade lite, var 2,1 cm och som hade ett litt pickande hjärta! Så fantastiskt!

    Jag har mått bra hela tiden. I början drog och stretade det lite kring livmoder och äggstockar, brösten ömmade och jag fick kissa hela tiden. Nu är bara kissnödigheten kvar! Inget illamående (peppar peppar) förutom att jag känner blodsockerdippar väldigt tydligt om jag slarvat med maten!

    På fredag ska vi på inskrivning hos BM!

  • poesis

    Oh! Och jag stickar saker åt pyret! En filt att ha i vagnen, en liten mössa och en halsduk har det blivit hittills! Måste ha varma saker om man ska komma till världen mitt i vintern!

  • poesis

    Håller med dig, Bellan1981, om Fertilitetscentrum! De har varit alldeles underbara! Har träffat ganska många olika där, men har aldrig känt det som en nackdel, för alla är fantastiskt respektfulla, trevliga och proffsiga!

    Hoppas nu på att barnmorskan jag ska till är lika bra! Annars har jag sjukt dålig erfarenhet av barnmorskor från tiden med preventivmedel. Min erfarenhet där handlar om överförmynderi och ett moraliserande jag trodde skulle vara helt utrotat bland folk som dagligen jobbar med frågor kring kvinnans sexualitet...

  • poesis

    Blomman1: vi har inte heller berättat om IVF:et. I och för sig var vår resa ingen segdragen och svår historia i och med att vi fick veta att det skulle bli svårt på egen hand bara några månader efter att vi börjat försöka.

    Vi tänker inte berätta för någon sedan heller. Frågan är väl hur/när/om man ska berätta för barnet. Jag tror att det beror lite på om det blir en pojke eller flicka. Om orsaken är ärftlig är det ju bra att berätta, men annars?

    Hur tänker ni andra? Har ni berättat?

  • poesis

    Vi har sluppit frågorna, jag och sambon. Vi har bara varit ihop 2,5 år, så trots att vi är över 35 båda två har det väl varit begripligt att vi skyndat långsamt. Men hade vi blivit tjatade på hade jag nog också berättat att vi gick på IVF. För att få folk att inse att frågan kan vara väldigt känslig. Det är inte klokt att så många tycker att det är en okej fråga att ställa...

    Och på tal om vad som är okej : en sak jag inte ser fram emot är det där hur folk verkar tycka att det är okej att "tafsa" på gravida kvinnors magar som om de vore nån slags allmän egendom. Har en känsla av att jag kommer att fräsa till rejält om/när jag råkar ut för det.

    Fast just nu är magen nästan som vanligt. De två senaste dagarna har jag dock anat att "vecket" mellan magfläsket och underlivet liksom börjat fyllas ut, samtidigt som det börjat sticka och dra kring livmodern igen. Spännande!

  • poesis

    Igår var vi på inskrivning hos barnmoskan. Hon var jättebra! Absolut inte sån där överförmyndare jag var rädd för. Hon var avdramataiserande och klok!

    Bland annat tyckte hon att jag gjort rätt som fortsatt med min allergimedicinering (loratadin) trots att min husläkare sagt nej. Läkaren bara kollade i Fass, där det står att den inte ska ges till gravida, trots att nyare forskning visar att det är ok (kolla bla Astma och allergiförbundet och Janusinfo).

    "Läkarna kollar bara i Fass, de har ingen koll" sa hon.

    Vi fick remiss till KUB och bör få tiden i nästa vecka.

    Sedan gick jag ut och shoppade kläder med mage-potential! :) Inga mammakläder alltså, utan vanliga Min mage syns inte än, men jeansen sitter lite obekvämt. Kag hoppas att jag ska klara sommaren på helt enkelt lite magvänliga kläder! Jag köpte två klänningar, en "den lilla svarta" i stretchigt material och en blå med rosa prickar och vid kjol. Dessutom en topp av sån där modell som jag hade ratat förut eftersom den går mig att se lite gravid ut :) och en svart enkel trikåkjol.

    Hoppas nu att magen inte kommer supersnabbt... När började ni andra med särskilda mammakläder? I vilken vecka?

  • poesis

    Vår BM sa att man inte flyttar dagarna efter en IVF eftersom man vet exakt datum för befruktningen! Men här i tråden får jag känslan att det är flera som fått sina datum flyttade! Va beror det på?

  • poesis

    Aha. Då är jag med. Mycket som är olika beroende på var man bor, helt enkelt. Avgifter för IVF, antal försök, när det görs ultraljud och så vidare...

    Jag har i alla fall just fått datum för KUB - 12 juni - och RUL - 26 juli. Idag är jag i vecka 10+4!


    Plussade 15 april efter första förösket med IVF
  • poesis

    Fick just ett samtal från min barnmorskemottagning. Det var inte min BM som ringde, hon hade bett en kollega eftersom hon själv var upptagen.

    De ville att jag skulle komma och ta om mina sköldkörtelprover. Vi tog sådana i förra veckan tillsammans med de andra proverna eftersom det finns struma i släkten.

    Hon som ringde visste inte varför de behövde nya, men sa att något kunde ha blivit fel i labbet. Jag blir naturligtvis rädd att testerna tydde på att något var fel... Huga.

    Jag åker till labbet på väg till jobbet imorgon...

  • poesis

    Träffade min BM när jag hämtade remissen till labbet. Hon sa att ett av mina sköldkörtelprover hade varit lite lågt. Därför tar de om proverna och lägger till ett prov för att se om jag har några antikroppar de v

Svar på tråden Gravid efter IVF med BF Okt/Nov/Dec 2012