• Jmelb

    Gravid efter IVF med BF Okt/Nov/Dec 2012

    Hej.
    Jag hoppar gärna med här i tråden..
    Efter 4 års kämpande fick vi äntligen plus efter 3:e IVF:en i feb i år.

    Jag är i v.13 och ska på mitt första RUL/KUB idag och jag är jättenervös.

    Yliz: min mage har varit uppsvullen sen ET och det blir värre på kvällarna.. ser nästan ut som om jag vore i 6: mån på kvällarna..
    Visserligen har mitt illamående gjort att jag ätit konstant så de kilona har säkert gjort sitt oxo. Mina vänner säger att själva "gravid-magen" kommer inte förrän v.16-20. Men jag har svårt att dölja att jag INTE är gravid.

  • Jmelb

    Jag var på mitt RUL igår och det var helt fantastiskt hur den lilla bönan man sett i v.8 har hunnit bli en liten liten människa.. de första den gjorde var att vinka till oss när den kom upp på skärmen.. det var jättestarka känslor att se den lilla krabaten..
    den vinkade.. den svalde fostervatten, den tryckte ifrån med benen och åkte rutschkana längs fostersäcken... underbart var det.. nu längat man till v.20 så man ska få se den lilla krabaten igen..

    Ni har verkligen något fantastiskt att se fram emot.

    Hjärta  Beräknad födelse Hjärta

    Oktober

    11. Jmelb, IVF3, 1:a barnet
    29. FruLindell, IVF 3, 1:a barnet

    November
    11. Havika, IVF 2, 3e barnet.
    20. Ylviz, IVF 2, spontangravid under synerelabehandling, 1a barnet

    December
    4. Snufflan75, IVF 3, 1a barnet

  • Jmelb

    Jag tog också lutinustabletter fram till 2 dagar före TD, tidigare behandlingar hade jag prog.vagitorier och de skulle jag ta i 20 dgr.
    Ja, UL var härlig syn och vi hade ju verkligen turen att den inte låg och sov. Glad påsk till er alla kämpare!!!

  • Jmelb

    Jag har ätit folsyra fram till v12. Nu har jag ändrat till gravid-vitaminer. Jag frågade på Apoteket vad jag skulle äta och hon sa att om man äter varierad kost så tyckte hon inte att jag skulle äta några vitaminer, men då jag känner att jag är dålig på att äta fisk så köpte jag dom vitaminerna ändå.de innehåller den dos som rekommenderas vid dagligt intag.

  • Jmelb

    Blomman1: försök att inte tolka alla symptom, jag vet att det är lättare sagt än gjort. Men alla känner vi olika och kroppen reagerar olika på graviditet. Min molvärk försvann nästan direkt efter TD och jag hade ömma bröst fram till V9 och sen försvann det med.

  • Jmelb

    Blomman1: haha det är bra att du gläds över illamåendet :), när du sen har mått illa från v6-v15 som jag är i nu så önskar man att man fick en sån graviditet där man INTE mådde illa. Vissa dagar tillbringade jag hela dagarna på toaletten :) Min vän har vart i liknande sits ( de försökte i 5 år och fick 6 misfall, men lyckades tillslut med en IVF i kombination med immunologisk behandling) och det enda hon säger till mig att hon ångrar, det är att hon oroade sig och njöt inte alls av graviditeten. Hon sa att passa på att njuta av att vara gravid tills någon motbevisar det. För går graviditeten hela vägen så kommer vi ju oroa oss för resten av våra liv över allt som kan hända våra små miraklen.

  • Jmelb

    Jag mår fortfarande illa, men inte lika ofta och kraftigt. Spyr kanske endast 1 gång i veckan nu i förhållande till 5-10 ggr per dag. Ja det är precision du säger att det är lättare att vara efterklok. Jag var oro orolig i början, men mitt tips är att försöka njuta av det och inte tolka alla symptom. Vi får hålla tummarna att allt kommer gå bra för dig. Kram

  • Jmelb

    Dorisa: vad tråkigt att höra, så ledsen för din skull att det känns som om det är kört..

    Men runt vilket datum brukar du ha mens i vanliga fall?? Det finns de som får lite mensliknande blödningar när de vanligtvis brukar få mens. När hade du td?
    Efter min ÄP så började jag blöda mensliknande blödningar med klumpar och när jag kom till ET så blödde jag fortfarande och läkaren sa till mig att det var slemhinnorna och vissa har lättare att blöda från slemhinnorna än andra..

  • Jmelb

    Dorisa: stor varm kram till dig.. det är ok att känna sig ledsen och gråta.. men ännu har du inte fått kvitto på att allt är kört..

  • Jmelb

    dorisa: så ledsen för din skull.. vet precis hur överfördjävligt det känns.. Va ledsen och gråt hur mycket du vill, det är okej att vara ledsen och låt tiden gå och du kommer hitta orken att gå igenom allt igen... Det är ok att sjukskriva sig för att få bryta ihop.
    många styrkekramar till dig.. 

Svar på tråden Gravid efter IVF med BF Okt/Nov/Dec 2012