Inlägg från: Flickan och kråkan |Visa alla inlägg
  • Flickan och kråkan

    Skamvrå på förskolan

    caliningrad skrev 2012-03-10 07:19:25 följande:
    du, förstärk barnens självkänsla, egoism och egotripp....

    Hur tänkte du nu? Likställer du självkänsla med egoism .
  • Flickan och kråkan
    Tom Araya skrev 2012-03-11 05:16:47 följande:
    Jag håller med.

    Nu har jag inte följt hela tråden men så långt jag läst hade ingen som klagade på metoden TS tog upp, något förslag på alternativ lösning passande i sammanhanget.

    Men man måste väl inte vara raketforskare för att komma på andra alternativ. Om det hade handlat om mitt barn så hade jag förväntat mig

    a) att de testat att sära på de två pojkarna vid just högläsningen. Om det är det tillfället som skapar problem så bör väl det rimligtvis vara det första man provar. Och om jag inte missförstått något så har man inte gjort det.

    b) att de kontaktar mig som förälder och informerar mig om vilka strategier de tänker använda......INNAN. Jag ska inte behöva höra från mina barn när vi kommer hem! För jisse namn om mitt barn inte fungerar och inte accepterar gemensamma regler och "sabboterar" så får jag väl delta under en till ett par dagar. Vi försöker tillsammans hitta lösningar som är vettiga. 

    Jag hade precis som TS blivit besviken och arg om mitt barn blivit satt i skamvrån på det vis som hennes son blev. Jag hade blivit upprörd om jag sett något av mina barns kompisar sitta på en stol och skämmas för något de gjort tidigare under dagen. Det är oprofessionellt.    

      
Svar på tråden Skamvrå på förskolan