Inlägg från: perla2010 |Visa alla inlägg
  • perla2010

    Skamvrå på förskolan

    Kaffegalningen skrev 2012-03-10 07:44:54 följande:
    Eva 081: nu vet jag inte om du vänder dig till mig eftersom jag är emot skamvrå MEN... Det är många barn i förskolan (och skolan idag!), i förskolan här är det tre personal på 22 barn om de är över tre år, förskoleklassen kan vara 30 barn på två pedagoger, skolan är 20-25 barn på en pedagog. Det är OMÖJLIGT att anpassa verksamheten efter varje enskilt barn, man får utgå från någon mellanväg. Om jag nu ska ha en lektion i no i förskolan och två barn är total ointresserade kan jag för det första inte stryka arbetet i NO eftersom läroplanen säger att vi ska arbeta med det, jag kan inte heller anpassa lektionspasset (en samling t ex) efter bara de barnen - vad gör jag med övriga gruppen? Hos oss är man ensam med 11 barn på samlingen, då måste barnen acceptera att det inte alltid är det roligaste jag kommer att ta upp.

    Jag menar inte att man inte ska locka barnen, försöka fånga intressen osv. men till syvende och sist kan man inte alltid anpassa sig till alla barn samtidigt jämt!

    Att lära sig sitta still och lyssna även om det inte är skoj - det måste vi alla lära oss. Hur skulle vår chef säga om vi störde verksamheten bara det blev tråkigt?
    Nu är jag helt OT men undrar; är det svårt att undervisa i förskoleklass? Är barnen intresserade? Jag är själv 82:a så började när jag var 7 år.
Svar på tråden Skamvrå på förskolan