• Guldg

    BF oktober göteborg 1a barnet

    Hej hej.. Är också 29, bor i Gbg. Bf 9 okt.. Mår skit, kräks då och då och kissar hela tiden, men smaken i munnen är näsan värst, äter också därför hela tiden.. Lyckats gå upp 6 kg! Har gjort ultraljud och det.. Var fantastiskt!, det här blir bra.. :) men först kub nu i april..

  • Guldg

    Mm.. De var just på inskrivningen man var tvungen att väga sig, haha.. Suck! Men typ 3 kg ligger ju på brösten känns det som! Kan ha mina vanliga kläder, men inte knäppa knappen..

    Kub.. Går ut på att kolla sannolikheten för kromosomavvikelser, så som downs och några fler. I gbg kostar det 1600, om man är under 35.. Ska göra det, det frågade bm mig på första samtalet.. Vad det nu kallas..

    Hoppas du inte har ont lisenli, och jos, undrar när det blir verkligt.. Jag tror knappt på det alls )

  • Guldg

    Åhhh.. Så skönt, smaken är värre än illamåendet, Blä.. Blir så frustrerande inland, orkar inte äta mer läkerol, tuggummi, halstabletter.. Inte mat heller för den delen. Blir aldrig hungrig, äter innan det.. Så fort illamåendet riskerar att sluta i en kräkning.

    Har berättar för några vänner, men ingen familj.. Drar mig för det av olika anledningar, men snart måste det bli! :) kanske också för att jag själv har oerhört svårt att relatera till graviditeten.. Men ibland kastar sig lite lycka och längtan över mig, men sedan känns det strax overkligt igen.

  • Guldg

    Har allt gått ta för er?

    Fick min pojke den 4 okt.. På kanelbullens dag. Fruktansvärt jobbigt, även om jag nu mest minns det som en häftig upplevelse.

    Men jag har alldeles för få mamma vänner med barn i samma ålder!

  • Guldg

    Hej.. Och välkommen till tråden, och grattis till din dotter! Berätta lite om dig själv, vem var du innan din dotter ;) för själv känner jag mig som en ny människa!

  • Guldg

    Håller med om att det inte var svårt att komma in i mamma rollen, känner exakt som du, att man är gjord för det här.. även om jag just börjat acceptera ordet mamma. Jag som tex tyckte det verkade lite smått äckligt att amma, tycker nu det är mysigt. Ja, mycket är annorlunda i livet nu.

    Jag märker också hur blödig jag är, tårarna tränger på vid minsta lila känsla, såg en elefant mamma på tv som hjälpte sin unge upp för en brant.. Sånt tex, snyft!

    Dagarna går i 180 utan att man gör särskilt mkt. Försöker dock komma ut varje dag, på iaf en promenad. Jag har inte heller många bekanta med barn i den här åldern.. Än har jag inte hunnit sakna sällskap, men har så smått börjar fundera på vart man hittar andra mammor.. Mamma grupper, öppna förskolan, här.. osv. För man får ju passa sig för att dränka barnlösa med barn prat.. Och just nu har man inte så mkt annat att prata om.. Då knatten tagit över hela livet! :)

  • Guldg

    Ja, sorgligt är att man bor mitt i betongen utan ett enda djur i sikte. Längtar ut på landet, där jag är uppväxt. Saknar hästarna, som jag inte har tid med nu...

    Vi var på Mölndal, tyckte det var jätte bra och en mysig tid, ville nästan stanna en 4:e natt :) maten var dock det tråkigaste jag ätit någonsin.

    Längtar också efter att gå till frisören, håret har aldrig varit mer glanslöst och tråkigt. Men som du säger, men glider ju mest omkring hemma. Skönt ändå att det är möjligt att få på sig sina vanliga kläder igen. Även om man är så mkt mjukare.. Har väl 6 kg kvar, men vill ner iaf 10, och bli lite hård igen. Om man bara kunde få ut o springa!! Längtar..

    Hur känner din pappa? Min är lite smått svartsjuk på att bebis mest bara älskar mig.. Ohh lyckliga jag :)

    Har du kommit in i någon form av sov och ät rutin för bebisen? Det har iaf inte jag. Vi ammar hela tiden och sover när det faller oss in. Rätt eller fel?!

  • Guldg

    Aha, haha.. Ja, undrade just! :) gillar långs inlägg!

    Jag fick vara ensam med bebis på bb. Fanns inte plats, fick dela rum med en annan tjej. Lite dumt, våra bebisar väckte varandra, lite stressande, så jag promenerade omkring i gången halva natten. Tills bm "lånade" min bebis och skickade mig att sova :)

    Jobbigt att bli invaderad! Blev inte det, hade lugn och ro.. Ingen som sov över! Och min bebis var amningsmonstrer 1a så ingen oro där heller. Men det krånglade en del på bb, han var så arg så arg, till slut började jag gråta, ringde på klockan och bm kom o räddade mig, han gick under namnet "den ilskna och bestämda" så förstår att det tar på krafterna..

    Min last heter smörgåsar, dumt.. Sådana finns alltid till hands, och dessutom lätt att ta till när tiden inte finns! Saknar också min platta mage, smörgåsar är inte vägen tillbaka! Inte delicstobollar heller!! Haha :)

    Vad gäller sömnen, så fungerar det väldigt bra på natten, från runt 22. Inte senaste dagarna, för också han är lite förkyld, stackare, vad han kämpar med det.. men annars så sover han bra och ammar 1-3 ggr under natten. Igår natt inbillade jag mig att han ätit dåligt, eller inbillade mig gjorde jag nog inte, höll på att spricka, det sprutade o rann åt alla håll, så jag tom väckte han och lurade på han amning, för jag var rädd att han var hungrig. Mellan ungefär 7-17 så småsover han till o från och troligen någon timme på promenad.. Vid 17-18 brukar det bli lite gnälligt och så är det åter fram och tillbaka fram till 21-22.. Men såklart, det varierar, mkt beroende på om man hittat på ngt ansträngande eller inte! Oj då! Ja hade visst ett litet mönster ändå :)

    Jag och min kille.. Ja, nej, jag drar lasset, hela lasset vad gäller bebis och hemmet, han vill gärna leka, handla blöjor och gosa.. och skulle säkert, eller kanske, hjälpa om jag bad han. Men jag är så inbitet van att klara mig själv.. Så jag fortsätter på den banan. Låter ju helt sjukt när det kommer i text!! Men sen bor min kille inte med oss på heltid, och jag är mkt själv och måste därför ändå klara mig. Så enl mig lever du i lyx, haha!

    Och som du säger, killarna mår knappast dåligt, medan jag själv saknar min bebis när han sover för länge. Och, lika bra är det, hade helt klart haft svårt om min kille helt plötsligt ville ta kommando över "mina områden" :)

    Jag vet inte hur vi ska göra, men tror rätt säkert att jag får det mesta iaf! Dåålliggt insatt i vad som är förmånligt och inte, har helt skjutit det åt sidan.. Allt som har med försäkringskassan o göra är jobbigt i alla lägen!

    Igår var jag på min första bebis-träff på öppna förskolan! Min bebis var finast av alla, haha, konstig va :)!! Även om han är lite för liten för att delta, så var det kul för mig att träffa folk och prata blöjor med! Har du hunnit med ngt sådant, eller undviker du?

    Hoppas allt är bra! :)

  • Guldg

    Nej, gnäll o tjat har nog hjälpt få par, men man måste gnälla av sig någonstans! :)

    Ok så kul, jag "tillhör" också Lundby, och utbudet av mötesplatser verkar vara en hel del! Var förbi babycafet i tisdags, tittade bara in, men mysigt! Öppnar igen 8:e januari tror jag, stängt över jul!

    Haha, ja det är mkt att klä på, och fort ska det gå innan det blir ledset! Rullar barnvagnen med ena foten med man knyter snöret på andra skon.. Och sen oroar jag mig för om det är för varmt eller för kalt.. mest troligt för varmt.. Men iväg ska vi, ut o få luft hjälper mot allt! Men.. Min vagn är inte snö-användar-vänlig alls!!

    Är också en rastlös själ, och har nog vart iväg en hel del på div! Går ut ganska mkt! Men bebis vill inte mysa i soffan alls.. Såvida han inte sover.. Gör din bebis det, alltså ligger o myser med dig?! :) jag bär ist runt på han eller går ut i går, åker någonstans, sitter och pratar med han i baby stolen har vi börjat med mycket nu också..

    Du är säkert inte så omöjlig som du låter, haha ;) !! Jag är ganska bra på att slappna av när han är i någon annans armar.. De flesta som vars armar han hamnat i är äldre och har ju klarat det galant med egna barn, det går nog bra! Och som du säger, då man inte kan ha dem för sig själv för alltid, så är det lila bra att må bra av att dela med sig, bättre för alla, också att bebis. Så ha tålamod med dina svärisar :) var glad att du har dem, jag har ingen vidare relation med mina.. :(

    Håller också på med kolsaltet, förkylningen är lite bättre nu, skönt, märks på både sömn och humör!

    Trevlig lucia!!

  • Guldg

    Usch då, hoppas ni mår bättre nu allihopa! Den lilla förkylning som drabbat oss, eller min lille kille iaf är rätt borta.. Lite "kråkor" att fiska ut, men inget tätt och inget rinn! Har du testat sånt där "sug rör" eller har hon kanske inte haft rinnande snor!

    Julen är (äntligen) över, och roligt att den var vit iaf! Ovanligt :) vitt är inte bra för min vagn, inte det minsta anpassad för snö! Man kan, jag ska, om snön återvänder, skaffa vinterdäck fram. Har alltså en bugaboo. Love men.. Inte i snö!

    Det där med tv:n.. Har också en olustig känsla över att låta bebisögon titta på tv, men.. Också han älskar tv:n! Gärna sitta rakt upp o ner i knät o se på tv.. Korta stunder blir det så! Sen vill han mest göra ngt annat. Helst bli buren! Men det går också att gunga lite i baby sitter, helst gungas.

    Håller med om att det verkar bli för mkt för de små när det blir för mkt folk, för länge. Orolig sömn. Men så bra det gick bra med sväris, klart! Skönt o bli lite ompysslad :)

    Kämpar för det där värmande leendet, delas oftast ut på morgonen, tycker han snålar lite med dem! Istället gillar han att rynka ögonbrynen o se ut som en liten gubbe! Det oroade mig lite tidigare, men nu låter jag han utvecklas utan min oro som stör! Pratar, sjunger och leker små rim.. Så som du. Läste också om baby massage tidigare i dag, ska testa det!

    Även om internet är underbart, så är det också farligt.. Börjar man googla, blir man lätt orolig! Också min bm avrådde starkt från att läsa.. Särskilt på fm! Men svårt att låta bli!

    Just nu funderar jag på.. ( goolar om..) om jag ammar rätt, och om han får i sig tillräckligt med fet mjölk? Känns som att jag ammar mer ofta än länge.. Ska försöka förlänga det lite. Anledningen är att det kom lite grönaktigt i blöjan i dag. Hur går det för dig med matandet nu?

    Nå, nog nu! Hoppas som sagt ni är friska nu och att ni hade en bra jul! Nu ska jag krypa ihop bredvid min gullunge och sova! Så ses vi kanske nästa år :) god natt

Svar på tråden BF oktober göteborg 1a barnet