• Äldre 18 Mar 10:25
  33081 visningar
  24 svar
  24
  33081

  Flytta till en annan stad utan pengar eller arbete?

  Du vill inte studera? Det är ju oftare ett enklare sätt att flytta på. Studentboende och så har man studiebidrag+lån.

  Men annars så måste du ha en inkomst innan du har ett boende.

 • Äldre 18 Mar 10:33
  #3
  Catalyst skrev 2012-03-18 10:30:47 följande:
  Jag har inte planerat att studera mer, jag är nöjd med att vara undersköterska och även om jag skulle studera mer så har jag ingen aning om vad jag vill bli...

  Ok. då får du nog börja med att söka arbete. Och sen ett boende. Finns ju tex rum att hyra till att börja med.
 • Äldre 18 Mar 10:36
  #6
  Catalyst skrev 2012-03-18 10:35:09 följande:
  okej, Med rum att hyra menar du gruppboende då?

  Gruppboende??
  Nej jag menar att man hyr ett rum antingen av en förmedling eller av en privatperson.
  Samtidigt som man letar annan bostad förstås. Har du ställt dig i någon bostadskö?
 • Äldre 18 Mar 10:57
  #10
  Catalyst skrev 2012-03-18 10:54:04 följande:
  Det låter som en bra ide. Jag skulle inte få fast jobb direkt. Om jag söker jobb på ett äldreboende så blir jag först timanställd och måste jobba ca 1000 timmar på olika ställen innan jag blir fast anställd. Jag söker helst jobb själv utan arbetsförmedlingen eftersom det är lättare och går snabbare.
  En av mina kompisar gick till arbetsförmedlingen och har inte fått jobb eller praktik på ett år nu och en annan av mina kompisar sökte jobb själv och blev provanställd redan efter 3 månader :)

  Fast man går inte dirket till ams för att få ett arbete.. Det har sina fördelar att vara inskriven där. Och meningen är ju att man söker arbete på heltid när man är arbetslös och inskriven på ams.. Skillnaden är att du kan få en inkomst om du är inskriven, medans du inte får ett öra  om du står utanför. Soc kommer inte att hjälpa dig om du inte är inskriven på ams.
 • Äldre 18 Mar 11:12
  #13
  Catalyst skrev 2012-03-18 11:06:43 följande:
  Så med andra ord så måste jag vara inskriven på arbetsförmedlingen för att få hjälp från soc? Jag tror inte att det stämmer. Jag gick till soc när jag var 19år studerande och behövde pengar till tandläkaren och de tyckte att jag skulle ta ett lån men att jag inte skulle säga att det va soc som sa det. Jag får gå till tandläkaren ofta eftersom jag får hål i tänderna lättare än andra även om jag inte äter godis och dricker läsk. Tandläkaren sa att det har med mitt saliv att göra och det finns in get att göra åt det. Förra året lagade jag 5 tänder och en rotfyllning gjordes. Ganska hemskt att veta att soc inte hjälper till och tycker att mina föräldrar som inte har pengar ska betala.  

  Då studerarade du, då är det en annan sak. För att få försörjningsstöd så ska du stå till arbetsmarknadesnförfogade, o det gör du genom att vara inskriven på ams. Det krävs om du vill ha försörjningsstöd. Och att du deltar i det som ams föreslår som åtgärder.

  Tandläkare får man ju bekosta själv. I vissa fall kan man få beviljat ett bidrag från soc.

  Hur menar du att det inte går att göra något åt? Inte med fluor? Inte med att de plasta vissa tänder?
 • Äldre 18 Mar 11:18
  #15
  Catalyst skrev 2012-03-18 11:17:18 följande:
  Jag äter godis ca 1 gång var 3 månad eller mer sällan, jag borstar tänderna 2 ggr om dagen och jag tar fluor men det hjälper tydligen inte. Har aldrig hört om att plasta tänder innan. Min mamma har samma problem med tänderna som jag. Vad jag än gör så får jag hål.

  Vad jobbigt. Och märkligt att det inte finns något att göra.
 • Äldre 18 Mar 11:26
  #19
  Catalyst skrev 2012-03-18 11:23:02 följande:
  Ja, det är vad min tandläkare sa och hon är en specialist. Hon sa att jag skulle köpa flux. Jag antar att det är ovanligt att få hål i tänderna så lätt eftersom det inte går att göra något enligt min tandläkare.

  Jag har bara hört om de som fårr plasta tänder eller ha skenor med fluorlösning i ett par minuter om dagen. Men det kan ju vara så att de lätt får hål av andra orsaker.
Svar på tråden Flytta till en annan stad utan pengar eller arbete?