• Cataly­st
  Äldre 18 Mar 10:21
  33084 visningar
  24 svar
  24
  33084

  Flytta till en annan stad utan pengar eller arbete?

  Hej, jag har funderat på att flytta till en annan stad, jag har inga pengar och inget jobb och jag vill veta hur jag ska göra för att flytta till en ny stad. Ska jag söka jobb eller lägenhet först? Även om jag får en lägenhet först så har jag inget jobb och om jag söker jobb först så har jag ingen lägenhet i staden. Just nu bor jag i halmstad och vill flytta till Göteborg. Jag bor hos mina föräldrar och allt som jag äger är det som finns i mitt sovrum vilket inte är mycket.

  Anledningen till att jag vill flytta långt från halmstad är för att få en ny start med  nya vänner och möjligheter. Det som jag har här i halmstad är bara massa besvikelser och dålig minnen. Jag skulle antagligen fråga någon kompis om han/hon hade velat flytta med mig som rumskompis. Jag har svårt att få nya vänner och föredrar att flytta med någon jag känner. Men jag behöver lite hjälp på traven så jag vet hur jag ska göra för att flytta, mm,

 • Svar på tråden Flytta till en annan stad utan pengar eller arbete?
 • Cataly­st
  Äldre 18 Mar 10:30
  #2

  Jag har inte planerat att studera mer, jag är nöjd med att vara undersköterska och även om jag skulle studera mer så har jag ingen aning om vad jag vill bli...

 • Cataly­st
  Äldre 18 Mar 10:35
  #5

  okej, Med rum att hyra menar du gruppboende då?

 • Cataly­st
  Äldre 18 Mar 10:42
  #7

  Jag har inte a-kassa och jag har inte ställt mig i en bostadskö. Det är väldigt svårt att få jobb i halmstad efter som att alla får sparken överallt och det är för mycket personal redan. Med andra ord har jag inte haft ett riktigt jobb än mer än små tjänster som jag gör åt andra som vill ha hjälp. Pengarna har för det mesta gått till vårdcentral och tandläkare. Socialen ville inte hjälpa mig att betala min tandläkarräkning på 5 tusen och därefter började jag göra småjobb.

 • Cataly­st
  Äldre 18 Mar 10:54
  #9

  Det låter som en bra ide. Jag skulle inte få fast jobb direkt. Om jag söker jobb på ett äldreboende så blir jag först timanställd och måste jobba ca 1000 timmar på olika ställen innan jag blir fast anställd. Jag söker helst jobb själv utan arbetsförmedlingen eftersom det är lättare och går snabbare.
  En av mina kompisar gick till arbetsförmedlingen och har inte fått jobb eller praktik på ett år nu och en annan av mina kompisar sökte jobb själv och blev provanställd redan efter 3 månader :)

 • Cataly­st
  Äldre 18 Mar 11:06
  #11

  Så med andra ord så måste jag vara inskriven på arbetsförmedlingen för att få hjälp från soc? Jag tror inte att det stämmer. Jag gick till soc när jag var 19år studerande och behövde pengar till tandläkaren och de tyckte att jag skulle ta ett lån men att jag inte skulle säga att det va soc som sa det. Jag får gå till tandläkaren ofta eftersom jag får hål i tänderna lättare än andra även om jag inte äter godis och dricker läsk. Tandläkaren sa att det har med mitt saliv att göra och det finns in get att göra åt det. Förra året lagade jag 5 tänder och en rotfyllning gjordes. Ganska hemskt att veta att soc inte hjälper till och tycker att mina föräldrar som inte har pengar ska betala.  

 • Cataly­st
  Äldre 18 Mar 11:17
  #14

  Jag äter godis ca 1 gång var 3 månad eller mer sällan, jag borstar tänderna 2 ggr om dagen och jag tar fluor men det hjälper tydligen inte. Har aldrig hört om att plasta tänder innan. Min mamma har samma problem med tänderna som jag. Vad jag än gör så får jag hål.

 • Cataly­st
  Äldre 18 Mar 11:23
  #17

  Ja, det är vad min tandläkare sa och hon är en specialist. Hon sa att jag skulle köpa flux. Jag antar att det är ovanligt att få hål i tänderna så lätt eftersom det inte går att göra något enligt min tandläkare.

 • Cataly­st
  Äldre 18 Mar 11:25
  #18
  Fiona M skrev 2012-03-18 11:10:35 följande:
  är man 19 är väl tandvården gratis? och studerar man på gymnasienivå har föräldrarna försörjningsansvar.
  Det året man fyller 20 ska man betala.
 • Cataly­st
  Äldre 18 Mar 12:44
  #22

  Om en tand går sönder, ska inte det vara akut tid då? Det hände mig och jag har alltid fått betala allt själv även om jag inte har haft pengar.

Svar på tråden Flytta till en annan stad utan pengar eller arbete?