Inlägg från: Kattflickan |Visa alla inlägg
  • Kattflickan

    Du med kromosomfel, har barn med de el tagit prover för att utesluta de..

    Som RingRing skrev så låter det som om ni kan få göra PGD. Även jag är inne i den svängen.

    Spontant så tycker jag ni har försökt för länge själva innan ni sökt hjälp. Har man försökt över ett år utan att lyckas bör man söka hjälp. Det kan vara så att du inte ärvt translokationen alls, trots att någon av dina föräldrar har den. Det kan vara nåt annat fel, exempelvis din mans spermier, men nu utreds ni och då får ni veta det.

    Jag tror de är duktiga på Huddinge, har upplevt det så iallafall. Vi fick göra ett besök hos klinisk genetik och ett hos fertilitetsenheten som håller i IVF en innan vi körde igång. Antal försök beror på reglerna i ditt hemlandsting.

    Lycka till!

    Millan

  • Kattflickan

    Preimplantorisk genetisk diagnostik.

    Du genomgår en vanlig provrörsbefruktning, Ivf. Äggen befruktas och får växa till 8 cells stadium. Då tas en eller två celler ut för analys av den aktuella genetiska sjukdomen. Om det finns friska ägg så sätts ett eller två av dessa tillbaka till dig. Om de fäster så vet du att barnet/barnen du bär på inte har din genetiska sjukdom. Detta får bara göras på Karolinska och Sahlgrenska i Sverige, inte privat. Hoppas jag förklarat bra vad PGD är.

    Millan

  • Kattflickan

    Antingen har man det i släkten eller så kan man som jag upptäcka det när man försöker skaffa barn.

    Simple: jag har inte haft kontakt med Lund.

Svar på tråden Du med kromosomfel, har barn med de el tagit prover för att utesluta de..