Inlägg från: AbouSamra |Visa alla inlägg
  • AbouSamra

    Ni med prematurer; berätta era historier!

    Allt kan se och verka hur bra som helst men mycket kan hända.
    Min son föddes i v 28+5 och allt gick jättebra. Vägde 1365g och 38cm lång. Ingen hjärnblödning dom kunde se med ultraljud, lite andningshjälp de 2 första dygnen i livet. 12timmar i resp. och 1½dyng med CPAP.  Men slapp infektioner. Mat genom sond i början men övergick ganska fort till endast amning. Inga synproblem, inga hörselproblem. 

    Allt var bra till han vid 6månaders kontrollen på Barn & ungdomsmottagningen  fick träffa sjukgymnast som tyckte han var lite spänd i kroppen . Vilket visade sig vara en CP-skada som antingen uppstått under sista tiden av min grav, under förlossningen eller i de första veckorna i hans liv. Men ingen visste om detta...

    Enligt dom på NEO så var han som vilken liten frisk baby som helst till 6 månderskontrollen!..

    Nu är han snart 2 år. Skelar med ena ögat och använder ögonlapp, har då diagnosen CP som gör att han är spänd i kroppen och han pga av det inte kan sitta, krypa eller gå själv. Han har problem med maten som gör att han har fått en knapp på magen som vi matar han genom. 

    Det jag vill ha sagt är mer eller mindre att man vet inte hundra procent hur det slutar.

    Jag vill inte få dig orolig men jag tycker personligen att du är väldigt oförsiktig med det lilla liv du fött fram. Mycket kan hända som man inte förväntar sig. 
    Nu säger jag inte att ditt barn kan få en cpskada pga av att du tar ut henne bland massa människor som kan bära på alla möjliga virus m.m men det finns massa andra saker som kan hända om ditt barn får en allvarlig infektion!
    Och det här med smakisar vid den åldern är helt rubbat. Jag har aldrig hört talats om att någon NEO, BVC dylikt  har sagt att det är okej! vid den åldern med smakisar. 

    Ta det försiktigt med det lilla livet.
     

Svar på tråden Ni med prematurer; berätta era historier!