Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Vad tycker du om kalas, typ babyshower, där man ska gissa kön på bebisen?

    Nej, vid min baby shower (på jobbet, så det skulle inte varit aktuellt senare efter barnets födsel) fick jag kläder till just en pojke (!), inget könsneutralt fjams. Toppen, då vi inte har så himla mycket släkt o vänner i närheten, och annars får stå för allt själva. Eftersom det var första barnet var det roligt med folk som visste lite vad som faktist kunde behövas, och vad som bara kunde vara lite roligt. Allt var en enorm hjälp faktist.

  • Tow2Mater
    Mjolle skrev 2012-04-10 16:19:44 följande:
    Spanien?
    Januari:
    * Tre Kungar Firas i alla större städer tidigt på kvällen den 5:e januari. De tre vise männen deltar i en stor parad och delar ut sötsaker till barnen.
    * San Antón firas i alla städer där han är skyddshelgon, till exempel i Mijas. Tillsammans med hundar, katter, getter och andra husdjur vallfärdar man till kapellet San Ánton. Där väldignas djuren. 17:e januari
    * La Tamborrada i San Sebastian är en kort, men väldigt intensiv högtid. Under ett dygn får stadens invånare utstå ljudet av trummor.

    Februari:
    Karneval i hela landet och fest för kvinnor. Gifta kvinnor men även en och annan ogift samlas för att hedra Santa Àgueda och få en paus från männen.

    Mars:
    Fallas i Valencia, i centrum av festivalen står de stora dockorna, ninots, som ofta är flera våningar höga. En hel del är satiriskt utformade och föreställer politiker och andra kända personer. Festligheterna når kulmen när man tänder eld på dockorna.

    ....

    Godis till barn, vallfärda med djur, högljudda trummor, festival for enbart kvinnor, eller tända eld på politikerdockor, vilken väljer vi? :)
Svar på tråden Vad tycker du om kalas, typ babyshower, där man ska gissa kön på bebisen?