• Chimam­anda
    Äldre 11 Apr 10:04
    14131 visningar
    15 svar
    15
    14131

    Barnbidrag

    Är nyligen hemkommen med nyfådd dotter och vi fick papper från Försäkringskassan angående barnbidrag igår. Det står att vi ska skicka in medgivandet(!!) för att kunna få barnbidrag! Är det någon som känner igen detta krav från FK?

    Tycker själv det verkar helt uppåt väggarna, för vilken info kan de rimligtvis få ut av medgivandet? Hade vi inte haft det, så hade vi ju öht inte haft någon dotter idag. Dessutom har jag redan skickat in medgivandet en gång, eftersom de krävde det för föräldrapenningen. (Vi det laget hade jag givit upp mina försök till dialog med FK och bara skickade in det de efterfrågade.)

    Det lutar väl åt att jag även denna gång bara skickar in det de efterfrågar, men tycker ändå att det måste finnas någon rimlighet i de intyg som en myndighet efterfrågar. Vad ska de med vårt medgivande till?

  • Svar på tråden Barnbidrag
  • Chimam­anda
    Äldre 11 Apr 11:19
    #2

    I-landsproblem eller ej. Jag vill gärna höra om andra adoptivföräldrar har fått samma krav från FK, att skicka in sitt medgivande för att få barnbidrag.

  • Chimam­anda
    Äldre 11 Apr 14:01
    #6
    fabbemam skrev 2012-04-11 13:18:10 följande:
    Hej
    I nedanstående länk så hittar du ett inlägg av mig med två länkar till andra trådar om Försäkringskassan o adoption. Om jag inte minns fel så pratas det om både F-penning o barnbidrag där.
    www.familjeliv.se/Forum-13-247/m61960667.html

    Det är nu över ett år sedan de lovade att ändra sina "mallar" så att det skulle stå SAMTYCKE istället för MEDGIVANDE som de ju inte har någon glädje av alls, det är ju inget bevis över huvudtaget som du säger. I en av trådarna som nämns ovan hittar du tex. försäkringskassans egen expert och hur hon snurrar in sig i detta...

    Det enklaste tror jag är att gasa på skattemyndigheten så att ni får personnumret om ni inte fått det för då kommer F-kassan att se att ni hör ihop.

    Vi behövde inte skicka in något intyg alls för Barnbidrag, kanske beroende på att jag ringde skattemyndigheten och snabbt fick personnumret när jag klagade på att F-kassan vägrade oss pengar innan. Däremot behövde vi ( till skillnad från när vi fick vårt biologiska barn....) be dem skicka en blankett där vi fick fylla i till vem barnbidraget skulle betalas till. Den gick inte att fylla i på nätet ens med E-leg utan var tvungen att vara skriftlig vilket de inte berättade trotts upprepad kontakt med frågan varför vi inte fick något Barnbidrag. När vi fick Bio sonen så betalades barnbidr. automatiskt ut till mamman.....

    LYCKA TILL!!!!!!
    Tack fabbemam! Tror jag redan har varit inblandad i tidigare FK-trådar. ;)
    Och till saken hör att vi redan har personnummer på flickan. Och det har FK t o m skrivit ut i brevet vi fick. Det är väl bara att skicka in medgivandet helt enkelt, fullt av ovärderlig info.... ;)
  • Chimam­anda
    Äldre 14 Apr 13:28
    #14

    Ja, komiskt är det allt. Nu har jag skickat in både medgivandet och samtycket, för säkerhets skull, så de blir nöjda. När jag ringde upp för att fråga verkade handläggaren inte veta vad skillnaden mellan medgivande och samtycke är.

Svar på tråden Barnbidrag