Inlägg från: Nelia82 |Visa alla inlägg
  • Nelia82

    Följ GrönaDruvans väg mot en plattare mage!

    Krambjörn skrev 2012-04-30 07:25:21 följande:
    Härligt med valborg idag, blir dock lite godare mat idag iaf EN hasselbagspotatis och sen rikligt med kött och sallad
    Sen ska jag ut och cykla som en tok i 190 iaf minst 1 mil sen hem o göra plankan.

    Kvällsmaten igår var ju inte så superbra med kebabbsallad och vitlökssås till det och sånt bröd man alltid får med.
    Jag åt också kebab i helgen, men skippade brödet. Många osynliga kalorier i brödet (ett litet tips bara).
  • Nelia82
    Krambjörn skrev 2012-04-30 09:45:40 följande:
    Vad duktig du är dock åt jag av brödet dock ej hela då ungarna ryckte en del också
    Hehe, brukar också ge brödet till min son
  • Nelia82
    Träningsexpert Elmina skrev 2012-04-30 21:29:29 följande:
    Jag skulle nog påstå att såsen är allra värst om man är mån om kalorimängd.

    Röda såser är dock ofta ett bra alternativ  
    Hehe, jo det kan jag iof tro... fast jag äter (just nu) hellre mindre mängd med kebabsallad och sås, än bröd. Köpte en pita-kebab och petade i mig av innehållet istället. Blev ingen större mängd.

    Jag märker att jag mår så mycket bättre utan bröd. I humör, i kropp m.m. Slipper svullen kropp och magknip o andra magproblem, samt att jag blir behagligt mätt på det andra jag äter istället. Med bröd överäter jag lätt samt att det triggar igång mitt sockersug.
  • Nelia82

    Måste ju visa lite resultat också :)

    Efter 2½ vecka med strikt kost med lite mindre kolhydrater, samt bra träning inkl. plankan några extra gånger i veckan, ser jag ut så här i kroppen. Jag är mer än nöjd vid just det här tillståndet, det gäller bara att bibehålla det, det är ju det som är så förbannat svårt. Jag blir lätt slapp och slarvig när jag liksom är nöjd... Drömmer

    Bara lite fladder på magen kvar, men det tar nog sin tid att bli av med



  • Nelia82

    GrönaDruvan och Krambjörn, det var absolut inte tänkt att få er att känna så!! Jag ville bara visa vad bra kost och träning kan göra, även på kort tid. Ni skulle sett min mage o hållning för några veckor sedan, ska se om jag kan hitta nåt gammalt foto. Jag har också problem med en kropp och mage som behöver underhållas, annars säckar jag ihop. Sen, med den kosten jag ätit sedan 2,5 vecka, samt att sträcka lite på sig o tänka på att hålla bak axlarna, så blir det en klar skillnad. Kämpa på nu tjejer!!

  • Nelia82

    Svårt att hitta foton där jag inte "tänker" på hållningen... Men jag hittade från när vi var och åkte skridskor för 3 månader sedan. Då vägde jag ca 4-5 kg mer och hade några extra cm runt både midja och stuss kan jag lova. Så det är mycket som hänt! Jisses, nu blev jag taggad att fortsätta på samma bra spår som jag hållt det sista.



  • Nelia82
    Krambjörn skrev 2012-05-02 08:53:59 följande:
    Jösses hur har du gjort för att se så snygg ut nu?
    Som jag tror jag skrivit innan (och även i en annan tråd). Jag har minskat ner radikalt på kolhydraterna och ändrat om mitt tänk helt vad gäller maten. Kan dela med mig lite snabbt vad jag äter...

    Frukost (samma varje dag): 1 dl keso och 1 ägg som jag mosar samman. Sen gör jag en smoothie till det, på ca 1 dl naturell yoghurt och mjölk (ca 0,75 yoghurt, 0,25 mjölk), en kiwi, 1/3 banan, en näve hallon, blåbär eller jordgubbar.

    Absolut smörgåsförbud just nu bortsett från helgfrukostarna. Detta för att hålla mig mätt länge och slippa få sockerdippar och då okontrollerat gå i skåpen och småäta. Kiwi hjälper också mot sötsuget har jag läst, samt att kiwi är nyttigt i sig.

    Lunch: Det är olika, lax, kyckling, köttfärs, korv, köttbullar (har ju en 4-åring som ska äta också), men tillbehören är det viktiga. Jag har bytt ut pasta, potatis och ris mot rejäla sallader istället. Gärna med kamutvete till eftersom jag vill ha några slags kolhydrater i min kost. Avokado till också.

    Mellanmål: En frukt, eller skinkrullar med paprika, ost och philadelfia i, eller lite nyttigare matmuffins som jag bakat på rivet äpple, fullkornsmjöl, kanel och en liten nypa vaniljsocker. Till dem äter jag antingen philadelfia på eller äpplekompott som jag kokade ihop snabbt på rivet äpple, kanel och även där en liiiiten nypa med vaniljsocker.

    Middag: Samma tänk som på lunchen.

    Kvällsmål: 1-2 dl filmjölk med en näve musli om jag blir hungrig. Kvällsmålet tar jag inte bort så länge jag ammar. Sen ryker det. Då blir det en frukt eller nåt om jag blir hungrig på kvällen.

    Dricker enbart vatten. Juice är ok till helgfrukosten. Aldrig läsk. Inte ens på helgen. Läsk är en riktig sockerbov och det triggar igång mitt sockersug nåt enormt! Jag unnar mig några bitar med 70% choklad på helgen, och en liten näve utav sonens godispåse. Dvs. ca 5-6 sura godisbitar. Helt onödigt, men på nåt vis så får jag lite mer energi inför löprundan på fredagen/lördagen om jag äter det innan. Och att försöka stanna vid de där 5-6 bitarna är väl egentligen mitt mål. Lösgodis innehåller så sjukt mycket kalorier och vi svenskar är ju duktiga på att trycka i oss en hel del på helgerna.

    Sen tränar jag ju minst 2 pass/vecka, springer 1-2 ggr/vecka, och vardagsmotion i form av barnvagnspromenader eller på egen hand någon lördag/söndagsmorgon. Plankan gör jag några rejäla övningar efter varje träningstillfälle.
  • Nelia82

    Det tog inte så lång tid faktiskt att vänja bort smörgåsar och pasta ur min kost. Självklart äter jag pasta någon gång ibland, och smörgås på helgfrukosten. Men förut åt jag macka varje dag, pasta nästan varje dag. Var det inte pasta så var det massa potatis eller ris istället.

    Detta är ingen kortsiktig lösning utan ett steg mot en bättre livsstil.

  • Nelia82
    GrönaDruvan skrev 2012-05-02 21:03:53 följande:
    Har nyss kommit hem från en kort löprunda. Försökte springa fort iaf. Fick ont i benen och det onda i halsen jag vaknade med imorse blev inte bättre direkt. Vill inte bli sjuk nu! 6 dagar kvar till vårruset och 10 dagar till Gbg varvet.. Får inte bli sjuk!!!!!!
    Oj, vilken otur om du går o blir sjuk nu. Det enda du kan göra är att vila vila vila. Särskilt om du har ont i halsen. Drick mycket vatten, citron- och honungste och sov så mycket du kan. Hoppas det går över fort!
  • Nelia82

    Jag sprang 5 km idag på under 30 min, så nu är jag laddad inför vårruset på tisdag iaf

    Trist att du fortfarande inte är riktigt frisk GrönaDruvan, bra att du tar det lugnt och försöker kurera dig. Håller tummarna för att du är frisk lagom tills varvet så du kan springa!

Svar på tråden Följ GrönaDruvans väg mot en plattare mage!