• elina87a

    Pannkaka utan ägg, gott?

    Jag tänkte laga pannkaka men sedan såg jag att jag ej hade ägg hemma. Men såg recept på pannkaka utan ägg men blir det gott? Någon som vet?

  • Svar på tråden Pannkaka utan ägg, gott?
  • Winglur

    Jag minns att pappa gjorde det någon gång när min syster hade en allergisk kompis hemma. Vi gillade det. :)

  • Pickeli

    Jättegott!! Häll på lite extra mjöl och en pyts bakpulver. Är ute alls lika segt som vanliga pannkakor. Jag tycker det är godare.

  • gullehjärtat

    Lika gott :) Har ett jätte bra recept, men tyvärr inte i närheten... Men googla runt!

  • Meus Veritas

    Ja supergott, i med lite extra vaniljsocker bara o gör dom inte för tjocka för då blir dom sega o dana

  • Åsa

    Mina barn gillar det men det är också det enda vi kan göra här hemma pga allergi (vi gör utan både ägg och mjölk). Jag tycker själv man måste värma järnet mer ordentligt innan för att det inte ska gå sönder när man vänder. Brukar ha lite socker i för att få lite fras (har inte det vid vanliga pannkakor), däremot har jag inget bakpulver; tycker inte det tillför något om det är tunnpannkakor man vill ha.

  • elina87a

    Jag testade och visst funkade det :) Tyckte det inte var sån skillnad på smaken. Öste på med vaniljsocker :) Och mina barn tyckte det var hur gott som helst.
    Men lite svåra att steka dock. Fastnade lätt i pannan!

  • Larvig

    Godare utan än med ägg tycker jag. Har i lite bakpulver istället, ökar på mjölet lite. Ordentligt med fett i en riktigt varm panna. Skrattande

  • sweetbird

    I stället för ägg så smält en rejäl margarin bit och ha i typ 50 g , i kan hälla i en skvätt med olivolja oxå , och vanilj socker såklart! Jag gör alltid utan ägg, va allergisk när jag va liten:)

  • Åsa
    Tassa skrev 2012-04-11 20:20:42 följande:
    Har ni bara mjöl och mjölk i smeten då?

    havredryck (allergi mot mjölk; det blir bättre med sojamjölk men det tål inte ett av barnen), mjöl, lite olja som jag värmt i pannan för att smörja den först, lite salt, och så lite socker (fast bara när jag gör utan ägg).
  • seandra82

    det smakar ingen skillnad , min sambo är äggproteinallergiker . gör pannkakor ofta utan ägg 

  • gullehjärtat

    Sweetbird, det innehåller våra också och dom blir riktigt goda! :)
    Steker i mycket smör också så fastnar de inte lika lätt..

  • Åsa
    gullehjärtat skrev 2012-04-11 22:24:50 följande:
    Sweetbird, det innehåller våra också och dom blir riktigt goda! :)
    Steker i mycket smör också så fastnar de inte lika lätt..
    Det är den nackdel jag kan se. Det krävs mer fett. Barnen gillar det iofs men min man tycker de blir flottiga.
Svar på tråden Pannkaka utan ägg, gott?