Inlägg från: tjejhalmstad |Visa alla inlägg
  • tjejhalmstad

    Surdegsbröd. Behöver hjälp.

    Hittade ett recept för att göra rågsurdeg och följde det. Men missade att det stod rågmjöl och tog istället rågkross. Kan detta ha gjort att jag misslyckades? Man skulle nämligen också ha i rivet äpple som jag rev på det grövsta.

    Men tillsaken är att jag nu efter 2 dagar så ser det ut att ha skärt sig, Det har delat sig med vätskan från äpplet.

    Kan ni annars ge mig ert recept på surdeg som ni vet funkar :)

         

  • Svar på tråden Surdegsbröd. Behöver hjälp.
  • tjejhalmstad

    Ah så typiskt att jag såg fel. Men vad är skillnaden? Då är det bäst att hälla ut det nu då. Det luktar verkligen inte gott. Blir det samma lukt på det när jag sen även gör rätt?

    O sen i en del står det ju att man ska ha i äpple och i andra recept behöver man inte ha äpple i? Vad är det för skillnad här, alltså varför behövs äpplet?

    Har ni något bra recept på grova frallor som blir luftiga som man har rågsurdeg i?

         

Svar på tråden Surdegsbröd. Behöver hjälp.