• myran6801

    Äggdonation i Spanien: erfarenheter?

    Hej! Hoppar in här i tråden då vi varit i kontakt med IVI Barcelona. Vid vårt besök på kliniken fick vi mkt gott intryck dock lite av bebisverkstad kanske. De verkar noggranna och proffsiga och svarar snabbt. Men som någon av er nämnt, de är dyra. En fråga som slog mig när vi var där hur de skall hitta donator som matchar min och min mans mkt skandinaviska utseende. De säger själva att detta inte är ett problem, lite längre väntetid dock. Ni som har erfarenhet, vad säger ni om dem biten? Anledningen att vi söker oss till Spanien är annars att de har hög success rate vilken bl.a. beror på yngre donatorer enl dem själva.

  • myran6801

    Ny i Gbg, härligt att ni har bestämt er för ivi. Tror inte ni blir besvikna! Det finns ett stort utbud hotell i Barcelona så jag tror ni hittar ett lätt. Vi valde att bo centralt och med takterass sist för att kunna få lite semester samtidigt. Det var på NH hotell vid norra delen av ramblan. Vi har just skrivit på alla papper och ska skicka dem till ivi så nu startar de att söka donator. Vi har oxå en del kompletterande provet som skall tas. När i juni åker ni? Barcelona är en härlig stad! Om det är ngt du undrar över är det bara att höra av dig.

  • myran6801

    Cecini, stort grattis!! Jätte gulligt av dig att dela med dig av din erfarenhet. Vi är i processen med IVI Barcelona och har också hittills bara gott att säga om dem. Det verkar ha gått väldigt snabbt för er, hur länge fick ni vänta på att de hittat en donator? Både jag och min man är blonda med blå ögon så de har sagt att det kan ta upp till sex månader.

  • myran6801

    Cecini, tack för att du delar med dig av dina erfarenheter. Jag har ju nojjat lite ang donator som matchar vårt mkt nordiska utseende, men ivi barcelona lovar att det inte ska vara ngt problem. Jag undrar om de har tillgång till den där banken med frusna ägg som du nämner, måste kolla med dem. Kul att få kontakt här! Hur har du gjort med Gyn på hemmaplan, var det svårt att hitta ngn som gör VUL tex?

  • myran6801

    Cecini, men Gud vad skönt att du fick bra hjälp av din husläkare och privata Gyn! Husläkaren tror jag att jag kan få hjälp med blodprover men jag vet inte riktigt hur jag skall lösa Gyn-frågan och vul.

  • myran6801

    Ny i Gbg, vad kul att höra att första mötet gick bra! Jag förstår precis vad du menar med att det är mycket som far runt i huvudet med alla intryck , frågor mm. För mig tog det flera veckor innan allt sjunkit in och jag känner mig fortfarande lite orolig inför att de verkligen ska hitta en donator som matchar mitt utseende. För precis som du tycker jag det är viktigt att barnet liknar mig på ngt sätt. Kliniken försäkrar dock att de lägger stor vikt till fotografierna som vi har skickar. Samtidigt känner jag att vi kan inte vänta och tveka för länge. Angående testerna känner jag att det är väldigt seriöst och jag uppskattar deras noggrannhet. Du kan boka mammografi genom att ringa och det kostar ingenting, kolla på nätet efter närmsta mottagning. Jag gjorde min förra veckan. Likadant med cellprov det gjorde jag på vårdcentralen gratis. Blodproverna kan du och din man be husläkaren ordna det har vi gjort. Prata med husläkaren om det inte finns en Gyn på vårdcentralen. Vi har fått jätte mycket stöd fr vår husläkare som gärna hjälpt till då vi längtar så efter barn. Vi har skickat in papprena till IVI men ska komplettera med blodproverna när vi fått svar på dem. Så får vi se hur lång tid det tar innan de hittar donator. Skulle vi plötsligt vilja hoppa av kan vi göra det ända tills de hittat donator utan kostnad. Men nu har vi iallafall satt igång så att vi inte tappar tid.

  • myran6801

    Hej Ny i Gbg, jag blev kallad till mammografi i höstas men gick inte då för vi gjorde Ivf. Så nu mailade jag bara och sa att jag gärna skulle vilja göra mammografi och fick en tid veckan efter. Jag bor i Stockholm, men tips är att du går in på vårdguiden på nätet. Du behöver ju inte säga att du ska göra Äd utan att du bara vill kolla det gjorde jag. Stämmer att det är vår husläkare som stöttar (tror hon är allmänläkare). Tycker absolut du ska kontakta din vårdcentral och berätta som det är, mot oss har de varit fantastiska.

  • myran6801

    Ny i GbG, jag hoppas oxå kliniken tar hänsyn till korten och precis som ni säger har de ju sitt rykte att tänka på. Jag var nog lite för positiv till vår husläkare och vårdcentralen i mitt tidigare inlägg för när vi nu behövde några kompletterande blodprover så är det plötsligt tvärstopp. Undrar om de har fått några nya instruktioner. Så det blir till att fixa det privat.
    Skönt att du fick remiss till mammografi iallafall, men jag kan tycka det vore nästan tjänstefel om de nekade någon det! När vi började med Ivf var mitt amh värde bra, men vi fick ändå få och antagligen dåliga ägg. En gång fick vi plus men det slutade i tidigt missfall tyvärr. Nu blickar vi framåt och hoppas äd funkar! Kram

  • myran6801

    Jag har ju tidigare skrivit här att vår husläkare på vårdcentralen hjälpt till med prover. Men nu måste jag tyvärr säga att när vi nu behövde hjälp med kompletterande prover var det plötsligt tvärstopp. Jag har ringt runt till olika kliniker men alla har sagt nej, känns plötsligt helt hopplöst. Fick häromdagen kontakt med den klinik som vi tidigare gjort inseminationer och de var först positiva till att hjälpa till men sen när de såg vilja tester det var sa de nej. Alldeles för dyra tester sa det. Så nu är vi på ruta ett igen. Så tråkigt för ivi sätter inte igång processen förrän de har fått alla provsvar. Så jag håller med dig Ny i Gbg, ta alla prover på äd kliniken.

    Ang frysta ägg fr banken eller färska, tänker vi ta frysta för att kunna planera bättre.

Svar på tråden Äggdonation i Spanien: erfarenheter?