• MalBa

    Gravida kring Liljeholmen BF runt November

    Jodå, jag! Bor inte i Liljeholmen men mycket nära. BF i november och vad det verkar, jämngammal med dig :)

  • MalBa

    Det är mitt första barn och jag är i vecka 18. Har inte kännt några rörelser än men enligt kub-UL såg det ut som moderkakan ligger i framväggen vilket gör att det förmodligen kommer att ta ett tag innan jag känner något. När har ni börjat känna rörelser denna/tidigare graviditeter?

    Jag går på Barnmorskorna Gamla Stan. Valde dem då jag har dålig erfarenhet av Liljeholmens preventivmedelsmottagning, vilket formodligen inte är samma personal som på mvc men stället ger mig dåliga vibbar. Är ni nöjda där ni går?

  • MalBa

    Bra att ni är nöjda m Liljeholmen! Egentligen tror jag mest det beror på vilken barnmorska man får och att personkemin stämmer. Tycker själv att jag fått en supertrevlig BM (dock bara varit där ett par gånger ännu) men jag har hört om sådana, som gått på andra MVC, där det inte har fungerat riktigt bra.

    Ang. framvägg, då kanske vi börjar känna ungefär samtidigt? Fast jag är kanske ännu senare eftersom det är min första graviditet. Jag har RUL midsommarveckan.

    Jag kan absolut tänka mig att träffas på en fika någon gång framåt, trevligt att lära känna andra i området.

    RäkanOjag: bor också i Gröndal :) Spännande BF!

    RäkanOjag, Pudeln: Har ni barn sedan tidigare eller är det första?

  • MalBa

    Åh, jag velar fram och tillbaka om jag vill veta könet eller ej. Det underlättar ju planeringen men samtidigt är det lite spännande att inte veta förrän det är dags. Man vet ju inte säkert heller om det går att se könet (mitt syskonbarn knep ihop så de blivande föräldrarna förblev ovetande tills han kom ut). Lutar nog ändå åt att jag vill veta könet om det går, är också nyfiken + att jag tror att det känns mer verkligt då Glad

    Zanzie- Välkommen in i tråden :) Skönt att det gick vägen till slut! När föddes ditt första barn?
    RäkanOjag- Skickat DM

  • MalBa

    Har blivit förkyld, känns väldigt onödigt i juni... :(

    Tar upp ett till av de klassiska tråd-ämnena här på FL: barnvagn. Verkar vara en djungel;  när ska man köpa? Vad ska man köpa (märke, egenskaper)? Hört att det är leveranstid om man köper nytt och ska man köpa begagnad och vill ha en viss modell, ja då måste man börja spana i god tid. Så även om det känns lååångt kvar, kanske det är dags att börja fundera?

  • MalBa

    Lägger till mig också på den lilla listan!

    Rhu; Jessica 32 år, Västertorp, 3e barnet
    Lena "Glimra2" 37 år, Västberga, 2:a barnet, BF 22 september
    "MalBa" 32 år, Gröndal, 1:a barnet. BF 10 november

  • MalBa

    Maja79: Med tanke på den onda halsen är det nog en vanlig förkylning... Tack för medlidandet :)

    Tack för många kloka tankar kring detta med barnvagn. Har inte funderat så mycket men just detta med en vagn som fungerar bra i snö och slask känns viktigt. Intressant att det kan fungera bra även med vridbara hjul.
    Vi har ej hiss utan kommer att få lämna vagnen i anvisat rum vid porten så någon typ av lift vore nog bra.
    Tvättbar klädsel får komma upp på kravlistan samt att kunna ha barnet vänt mot sig.

    Glimra2- Spännande imorgon! Du får lämna en liten rapport. Själv längtar jag till veckan därefter då det både är RUL och det andra besöket hos BM för mig.

  • MalBa

    Zanzie- varför var igångsättningen märklig?

    Idag har jag bokat vattengympa på Söder med början i augusti. Tror det är väldigt bra träning, speciellt när man har lite känningar av foglossning som jag.  Någon mer som går på/tänker gå på vattengympa?

    Imorgon går jag in i vecka 20!

  • MalBa

    Det känns som det hänt mycket de senaste dagarna. Idag har jag varit på andra besöket hos BM och igår var jag på RUL. Så otroligt häftigt vad med kan se med ultraljud, öron, fingrar, klaffarna i hjärtat som jobbar etc. Fått order om att börja ta extra järn, men det var jag beredd på, är ju inte ovanligt. I helgen kunde även maken känna sparkar utanpå magen + att man kunde se med blotta ögat hur det blev en liten utbuktning på magen.

    Zanzie- ok då är jag med på hur du menar. :)

    Kan tipsa er som är intresserade av vattengympa att det finns ett gratis provapå-pass 28/6, www.vattengymnastik.nu/ . Mejla dem om ni vill boka.

  • MalBa

    Vi var nyfikna på könet men det gick inte att se eftersom den knep ihop. Vi får ge oss till tåls helt enkelt :)

    Imorgon blir det flera timmars bilresa och jag bävar för hur det kommer att kännas i korsryggen. Foglossningen har inte blivit bättre direkt de senaste dagarna, blä!

    Trevlig midsommar!

Svar på tråden Gravida kring Liljeholmen BF runt November