Cheesecake for dummies.
Brukar göra en jättegod (och enkel) med passionsfrukt. Har inte receptet nu men kan leta på det om du vill? Vi brukar ha den till efterrätt på jul, fräsch efter all fet julmat.
Brukar göra en jättegod (och enkel) med passionsfrukt. Har inte receptet nu men kan leta på det om du vill? Vi brukar ha den till efterrätt på jul, fräsch efter all fet julmat.
200 g digestivekex
100 g mjukt smör eller margarin
Fyllning
4 dl crème fraiche
2 ägg
1⁄2 dl strösocker
1⁄2 msk äkta vaniljsocker
5 passionsfrukter
Garnering
1 dl vispgrädde
1 passionsfrukt
1 Smula kexen och blanda dem med matfettet. Pressa ner massan i bottnen på en form med löstagbar kant (23 cm i diameter). Ställ in i kylskåpet ca 30 min.
2 Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop fyllningen: vispa ihop crème fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker i en skål.
3 Dela passionsfrukterna och ta ut fruktköttet. Blanda ner fruktköttet i fyllningen. Häll smeten i pajformen och grädda i ca 30 min.
4 Placera cheesecaken på ett galler och låt den svalna. Låt den sedan stå i kylen i ca 2 tim. Vispa grädden och spritsa ut den på tårtan. Garnera med fruktköttet från en passionsfrukt.
Jag bytte ut äkta vaniljsocker mot 1 vaniljstång + 1½ msk vaniljsocker. Ökade dessutom på sockret med någon matsked.