• Anonym (sertralin)

    Sertralin biverkningar

    Jag har precis fått reda på att jag lider av en ganska allvarlig depression med ångest m.m. pga långvarig stress och har gått in vi väggen.

    Jag har fått utskrivet Sertralin, men jag vågar inte börja ta dem sen jag läste biverkningslistan som är milslång och som många verkar få. Det läkaren sa är att man kan må sämre i ca 2 veckor i början och sen börjar man må bättre, men det står ju också att man inte kan sluta tvärt för då mår man ännu sämre.

    Dessutom när hon berättade om biverkningar så nämnde hon bara minskad sexlust och viktuppgång och det kan jag leva med om resten blir bättre, men inser nu att det bara var någon procent av alla biverkningar.

    Är det någon som äter detta som vill dela med sig av sina erfarenheter av medicinen?

  • Svar på tråden Sertralin biverkningar
  • Anonym (pillerknaprare)

    Har ätit sertralin i många år och klarat av att jobba heltid. Just nu känns det som att jag gått in i väggen, ska till läkare i morgon. Vet inte om jag blivit immun mot medicinen, kanske dags att byta eller öka dosen...

  • Hugo133

    Hej, påbörjade min sertralin medicinering idag på morgonen, enligt läkare skulle jag börja med en halv tablett om dagen i 6 dagar och sen öka dosering till en.
    Ungefär efter en timma började jag känna mig ganska så yr, illamående och lite halvt "dåsig".
    Tog ett tag så lugnade det ner sig lite, men sen började jag även känna mig lite spänd i mitt käkparti, är det också en vanlig biverkning?

    Sist men inte minst, hur ska man i slutändan avgöra om det är rätt medicin för en? Är det så märk bart eller bör man testa runt bland dem olika medicinerna ?

    MVH

  • Isola80

    Hur mycket tar ni? Jag har ätit 25 mg i 1 vecka och sedan 50 mg i nästan 4 veckor. Jag har ff mycket ångest och oro. Kanske bör jag höja dosen?

  • Anonym (jag)

    Jag äter 50 mg men ska höja till 100 mg , var hos läkaren i måndags. Har också ångest och oro. Prata med din doktor dom vill gärna veta om man höjer eller sänker så man inte bara gör det på eget bevåg.

  • Isola80

    Jag har träff med henne om en v så tänkte prata om det då. Men jag är nog inne på att höja lite.

  • Anonym (Vikt)

    Jag gick upp 10 kg på 9 månader. Hade vägt samma sedan jag var tonåring. Gick ned igen när jag slutade. Annars funkade det bra...

  • Isola80

    Jag har gått ner 2 kg på 1månad. Biverkningar första veckan var ringningar i öronen, domningar i armen och ångest. Men gick över. Får dock en del domningar ff.

  • Anonym (Vikt)
    Isola80 skrev 2014-03-12 18:51:56 följande:
    Jag har gått ner 2 kg på 1månad. Biverkningar första veckan var ringningar i öronen, domningar i armen och ångest. Men gick över. Får dock en del domningar ff.

    Domningar och ångest hade jag redan före så jag vet inte om jag hade de biverkningarna :)
Svar på tråden Sertralin biverkningar