Lite Av Varje skrev 2012-04-28 17:36:49 följande:
Detta ska jag nog ta till mig till en av tårtorna!
Hittade du på allt själv eller följde du något recept? :)
Moussen hittade jag ett recept för och la till limen.
Kokosbottnarna hittade jag i ett recept på
matklubben.se. Kopierar in receptet nedan så ser du hur original receptet ser ut även om jag bara använde tårtbottnen. Om du testar moussen är ett tips att lägga lite mer lime än du tror att det behövs för smaken dämpas i kombination med tårtbottnen. Jag tänkte inte på detta så limesmaken blev väldigt diskret så nästa gång ska jag ta i mer så det smakar ordentligt när man bara smakar moussen. Hoppas du förstår vad jag menar.

Kolatårta med kokos
För 12-14 port personer.
Kolatårta med kokos
Ingredienser
175 g osaltat smör
175 g strösocker
150 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
125 g kokosflingor
2 tsk vaniljsocker
3 msk mjölk
Fyllning:
175 g mörk choklad, bruten i bitar
75 g osaltat smör
150 g florsocker
2 msk mjölk
Garnering:
200 g mörk choklad, bruten i bitar
25 g osaltat smör
Chokladrullar, se chokladteknik
Rostade kokosspån
Kakaopulver, att sikta över
Gör så här
Smörj 2 formar, 20 cm i diameter, och klä dem med smörpapper. Rör smöret och sockret mjukt.
Sikta ner mjölet och bakpulvret i skålen. Tillsätt äggen, kokosflingorna, vaniljsockret och mjölken. Vispa tills blandningen är lätt och krämig.
Häll upp smeten i de smorda formarna och jämna till ytan. Grädda i 175ºC i ca 25 minuter tills bottnarna har jäst upp och nätt och jämnt känns fasta. Stjälp upp på ett galler och låt svalna.
Gör fyllningen:
Lägg chokladen och smöret i en värmetålig skål över en kastrull med sjudande vatten och låt stå tills den har smält. Lyft av från värmen och vispa ner florsockret och mjölken.
Låt blandningen svalna så pass att man kan forma mjuka toppar. Dela varje kaka horisontellt i 2 bottnar.
Lägg en botten på en tallrik och bred över en fjärdedel av fyllningen. Täck med ännu en botten och mer fyllning. Upprepa detta och avsluta med en tårtbotten så att du har en fjärdedel av fyllningen kvar. Bred denna runt tårtans kanter för att fylla i eventuella sprickor.
För garnering av tårtan lägger du chokladen och smöret i en värmetålig skål över en kastrull med sjudande vatten och låter stå tills chokladen har smält. Rör försiktigt i den smälta chokladen och låt svalna tills den bildar ett tjockt lager på baksidan av en sked.
Häll den smälta chokladen över tårtans ovansida och bred ut den nerför sidorna med en liten stekspade tills tårtan är helt täckt.
Garnera tårtans översida med chokladrullar och rostade kokosspån och låt stelna. Sikta kakaopulver över före serveringen.