• Anonym

    Blir Amadeus och andra i samma sits ledsna?

    Ja, rättsprocesser kan hända även mellan biologiska syskon.

    Men han kände ingen anknytning till adoptivsyskonen även om de växt upp tillsammans. Däremot knöt han an till sin bilogiske bror på ett helt annat sätt. Han gjorde skillnad på syskonen helt enkelt, eller rättare sagt han kände väl annorlunda för sin biologiske bror som var hans "riktige bror" enligt honom.

    Blod är tjockare än vatten finns det ett uttryck som heter.  

  • Anonym

    Varför får man inte välja kön, har läst att man får det i vissa länder och varför kan man inte sätta en åldersgräns på 1 år?

  • Anonym

    Då har reglerna ändrats för när jag blev adopterad är född 1972 så kunde man välja kön och sätta en maxgräns i ålder. Min mamma ville ha en flicka och hon likt många andra (i alla fall då) kunde inte tänka sig någon som var över 1 år. Gärna så liten som möjligt. Och man kan bli mamma biologiskt när man är 45 år så det hänger inte samman med verkligheten, upp till 43 år känner jag ett flertal kvinnor. IVF får man göra i vissa länder upp till 45 år, i Sverige 43 år och äggdonation upp till 50 år. Varför adopterar ni? Många adoptivföräldrar blir så aggressiva, ingen biologisk mamma skulle reagerat på denna fråga på samma sätt. Min mamma hade försökt få barn i 9 år innan, operationer. Det fanns verkligen ingen möjlighet trodde man att bli biologisk mamma även om det förmodligen är det som hon helst hade velat. Lustigt med internet, ingen hade vågat stå framför en arbetskonpis, chef etc. etc. och uttryckabsig på samma sätt som i ett anonymt forum! Många under årets lopp alltfrån anställningsintervjuer till svärföräldrar, arbetskompisar m.m. har frågat om jag vet vem min riktiga mamma är, om jag vill söka mina rötter. Det är väl inte så konstigt att folk ställer frågan?

  • Anonym

    Nej, men att skaffa biologiska syskon är en helt annan sak.

  • Anonym

    Har ni tänkt på att det finns en orsak till att många helst vill ha riktigt små barn?
    Tror ni det finns någon anledning?

    Adoption är inte bara till för barn som behöver föräldrar, utan även för föräldrar som vill ha barn annars skulle ingen kunna tänka sig att ta hand om dessa barn.

  • Anonym

    Ungefär som artisten Morrissey uttryckte sig när Madonna hämtade hem sitt adoptivbarn; "Jag skulle inte bli förvånad om hon tog det där afrikanska barnet som hon adopterade och gjorde en kappa av den och bar honom på sig i 15 minuter och sen kastade bort den"

  • Anonym

    Dessa länder ska vara glada att vi överhuvudtaget kan tänka oss att ta hand om deras barn. Ta hand om dem själva annars.

    Och att villkoren också ska passa adoptivföräldrarna inte bara barnen. Dessa länder borde få stå för alla kostnader som är sammankopplade med en adoption och inte de blivande föräldrarna.

    Förstår till fullo att många inte vill ha äldre barn, att få ett litet spädbarn på 6 månader är en helt annan sak än ett äldre barn.   

     

  • Anonym

    Ja, men varför skickar de hit dem då? Det är ju ingen som tvingar dem. Vet du att det finns dem i Sverige som är främlingsfientliga och inte ser att adoptivbarn kommer hit?

    Och jag förstår fortfarande inte varför vi ska stå för deras kostnader? Ta hand om dessa barn själva.

    Kan du inte skaffa dig biologiska barn?

    Och alla länder som adopterar bort barn är inte U-länder för den delen heller.      

  • Anonym

    Jag tror du har fel i det. Främlingsfientligheten ökar, enligt alla opinonsundersökningar och politiska partier. Samma tendens i hela Europa. Barn som ser ut som mina och dina råkar dock inte ut för detta även om de är adopterade. Finns svenskar som adopterar bort barn / har adopterat barn. De har naturligtvis inte alls dessa problem.

    Så det förekommer även i Sverige ja, fast vi är ett I land och har råd.   

  • Anonym

    Det är ju synd. Jag skulle mycket heller vilja adoptera ett barn från Sverige liksom många andra om det fanns den möjligheten. Och som du själv skriver. Orsaken till att de flesta vill ha mycket små barn är anknytningen. Det är mycket lättare att tycka om någon som är liten, ju yngre ju bättre än ett barn som hunnit bli ett par år. Jag förstår att det är många som inte vill ha barn som är äldre och att det är kortare kö till ett barn som inte riktigt är friskt.

Svar på tråden Blir Amadeus och andra i samma sits ledsna?