• Donum

    Begrava ett barn, separerade föräldrar...

    Furstinna skrev 2012-06-09 07:58:38 följande:
    Beemiidi: man våldgästar inte en begravning! Är man inte inbjuden så stannar man hemma. Alla kan våldgästa en begravning men att vara så fruktansvärt ego hoppas jag inte någon är.
    Man kan inte våldgästa en begravningsgudstjänst. Alla gudstjänster är öppna för alla. Det är väl för övrigt inte särskilt vanligt att man skickar inbjudan till begravning?
    Det är väl snarare så att man annonserar när begravningen äger rum? 
  • Donum
    Furstinna skrev 2012-06-09 09:13:59 följande:
    Donum: om man vet med sig att familjen inte uppskattar ens närvaro och ändå går så våldgästar man begravningen och respekterar inte de sörjande.
    Det håller jag inte med om. Vidare så kan det vara viktigare att få sörja den som begravs än att ta hänsyn till andra sörjande som inte vill att alla som känner sorg ska få delta. Till gudstjänster är alla välkomna. Vill man inte att alla ska vara välkomna, så får man ordna begravning på annat sätt. 
  • Donum
    Furstinna skrev 2012-06-09 19:13:03 följande:
    Anonym: kanske har det inte annonserats. Som jag skrivit tidigare så vet vi inte varför hon inte va välkommen.. Kanske finns en bra anledning.

    Och min personliga åsikt är att föräldrarna i första hand ska vara "nöjda" med begravningen, de är dem som mist sitt barn.
    Då får man låta bli att ha begravningsgudstjänst. En begravningsgudstjänst är inte i första hand till för att föräldrar ska vara "nöjda". 
  • Donum
    Anonym skrev 2012-06-09 21:17:48 följande:
    Givetvis är det så! I första hand ska detta vara en stund för föräldrar och syskon!De ska känna att det var en fin och bra begravning och de ska inte behöva känna obehag pga. människor som vill tränga sig på.

    Man får helt enkelt respektera de närmast sörjandes önskan.
    Nej, det är en gudstjänst. Alla är välkomna till gudstjänst i kyrkan. Det gäller såväl begravning som vigsel, dop och alla varianter. Väljer man att ha en begravningsgudstjänst så kan människor inte "tränga sig på" eftersom en sådan är öppen för alla. 

    Man får helt enkelt respektera att om man väljer en begravningsgudstjänst i kyrkan så är alla välkomna.  
  • Donum
    Anonym skrev 2012-06-09 22:54:49 följande:
    Begravningsgudstjänst eller begravning, vilket som så tror jag du förstår vad som menas.

    Är man inte önskad av närmast sörjande så borde man ta ett steg tillbaks och definitivt inte försöka kränga någon plats i närheten av de som inte önskar en där.

    Detta säger sunda förnuftet och det har inget att göra med om man får eller inte får närvara.
    Eftersom du använder uttryck som att "tränga sig på" och "kränga någon plats" så är det absolut relevant att det inte är möjligt på en gudstjänst. 

    Det sunda förnuftet säger att det är idiotiskt att någon ska ha invändningar mot att andra människor kommer på en begravningsgudstjänst, med undantag möjligen för om vederbörande mördat den som begravs.  
  • Donum
    Anonym skrev 2012-06-10 18:55:35 följande:
    Att du och jag har skilda åsikter säger inte att det är du som använder sunt förnuft.

    Sunt förnuft säger att man inte sätter sig bredvid en biologisk förälder om man vet att detta grumlar avslutet för denne.
    Inte heller att det är du som använder sunt förnuft, my dear. Flört

    Det är egentligen inte alls sunt förnuft att alla är välkomna till gudstjänst i kyrkan. Det är så det ligger till. Det är kyrkan som bestämmer och bestämmelsen är sådan att alla är välkomna, oavsett om någon biologisk förälder har problem med en ny kvinna. 

    För övrigt är det väl ingen som har sagt att vederbörande ska sitta bredvid en förälder?
    Du får gärna försöka få fram en poäng, men det är mer klädsamt om du gör det med någon sorts grund.  
Svar på tråden Begrava ett barn, separerade föräldrar...