Lager 1
smör
leverpastej
gurksallad
Lager 2
smör
1 burk cremefraiche
1 dl majonäs
1 dm hackad purjolök
1 burk tonfisk i vatten
2 hackade kokta ägg
dill
(Blanda ihop allt förutom smöret)
Smörj på med smör samt majonäs och garnera med skinka runt kanten.
Lägg en ring först med gurka, sen med tomat och sist med ägg, Lägg en hög med räkor i mitten.
Garnera med lite citronskivor, dill, persilja, apelsin,( lax , rom)
Den här är väldigt smakrik och min absoluta favorit och folk som normalt inte tycker om smörgåstårta tycker om denna just för den blir inte så mäktig som den kan bli med mimosa och räksallad), fyll alltid tårtan dagen innan du gör den oavsett vilken tårta du gör, och garnera samma dag som du ska äta.
Gör du storlek långpanna så räcker den till 15-20 pers och går åt ca 15 skivor skinka runt om
Summan på denna brukar bli beroende på botten och garnering mellan 200-300 kr.