Inlägg från: Paksenarrion |Visa alla inlägg
  • Paksenarrion

    Morföräldrar tycker synd om adopterat barn?!!

    Vill bara önska dig lycka till med den framtida adoptionsresan.

    Det är inte ovanligt att släkt och vänner inte kan förstå. En del förstår inte förrän barnet verkligen är här.

  • Paksenarrion
    OverAll skrev 2012-05-08 22:20:22 följande:
    Tack paksenarrion :)

    Nej det är kanske så, det svåra för mig just nu är att dom accepterar min systers bio-barn/graviditet men inte mina adoptionsplaner. Jag vill ju kunna ha led mig morföräldrarna i allt det jobbiga under adoptionsresan, precis som syrran har dom led sig under svårigheterna med graviditeten. Men just nu verkar inte adoption lika mycket värt och den senaste kommentaren var att "det kostar ju bara en massa pengar"
    Du har ju inte påbörjat resan alltså känns den overklig för dem, något som inte är värt att lägga energi på. Tror inte de menar att såra dig, det är bara inte verkligt för dem (än).

    Kanske när du påbörjat utredningen, går den obligatoriska kursen... så blir det verkligt för dem. Än så länge är det (och nu gissar jag hej vilt) fortfarande bara en dröm för dem.

    När du väl kommer så långt så finns det många fina broschyrer och böcker och jag tror att de kommer att finnas där för dig om de funnits för dig innan
  • Paksenarrion
    OverAll skrev 2012-05-08 22:35:30 följande:
    Det kan vara som du säger paksenarrion.. Att det inte är verkligt för dom ännu. Kanske att det bara är en "fas" jag går igenom, som så mycket annat i livet. Bara det att för mig är det verkligt, det är min framtid, om du förstår hur jag menar.

    Jag har dock fått för mig lite att det är valet av land, eller i detta fallet världsdel som gör dom skeptiska till det hela också. Jag är ju inställd på Afrika, men hade det istället varit från ett land i Europa så hade det inte varit så "synd om barnet" att komma hit.

    Jag känner bara att samhället har gått framåt. Att det är en mörk man/kvinna man möter på gatan, eller som står i kassan på H
    Jag förstår att det är din framtid. Jag visste tidigt att det var det jag ville i livet, nu blev det inte så men det är en annan historia.

    Lycka till
  • Paksenarrion
    OverAll skrev 2012-05-09 18:09:04 följande:
    Sverigedemokrater nej, bara något emot ett barn som inte "passar in" tydligen för att det kommer bli synd om barnet då enligt dom
    Det brukar gå över. För vem passar in?! Om barnet som väntas i familjen nu visar sig vara handikappat, passar det in då?

    Det finns alltid något som gör att man kan anses inte passa in.

    Jag tror att de kommer att stötta dig om de gjort det innan men barnet som kommer just nu är prio i deras värld
  • Paksenarrion
    OverAll skrev 2012-05-09 18:19:32 följande:
    nej, på något vis finns det många som inte "passar in".. 
    om barnet i fråga skulle bli handikappat så skulle det inte heller "smälta in" på samma vis som ett friskt barn, om de så är psykisk eller fysisk handikapp. Om barnet skulle bli kär i en person av samma kön då h*n blir äldre, då hade det också varit annorlunda. Om barnet skulle vara något som någon annan inte är, oavsett vad så är det barnet ANNORLUNDA! och det finns risk för ett helt frisk, "normalt" barn att bli mobbat exempelvis. Så det betyder ju inte att det är så fruktansvärt hemskt för att barnet skulle vara mörkhyat? Har inte samhället kommit längre än så? 
    Många äldre har svårt för det för att det är okänt för dem. Det man inte känner till är man rädd för eller inför.

    De kommer att vänja sig men många är rädda för att främlingsfientlighet ska drabba adopterade och att de ska få massvis med mer problem än bio-barn. Det brukar också gå över.
Svar på tråden Morföräldrar tycker synd om adopterat barn?!!