Inlägg från: Anonym (SSK-stud.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (SSK-stud.)

    Fjantiga sjuksköterskor!

    Ebba Caroline skrev 2012-05-09 18:27:26 följande:
    Vårdöfrbundet sa till oss (mig och min kollegor på programmet) i höstas att vi inte skulle lägga os under 30 000kr
    Vi fick direktivet att inte lägga oss under 25...

    Men varför ska en byggnadsingenjör med lika lång utbildning som oss och enligt mig med mindre ansvar få flera tusen mer? Om det ska vara lika så ska ju alla treåriga högskoleutbildningar isåfall ge samma ingångslön?
  • Anonym (SSK-stud.)
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 18:27:56 följande:
    Men spela roll om du jobbar på sjukhus! Du jobbar som jag förstår det som SSK och du har väl i och med din utbildning bundit dig till att ge alla människor vård? Oavsett åsikter, hudfärg, religion och annat.

    Vart du än jobbar skulle det du skriver till mig få konsekvenser.
    Ja, den dagen hon fått sitt leg ja... Men där är hon inte ännu!
  • Anonym (SSK-stud.)
    Anonym (Erfaren ssk) skrev 2012-05-09 18:29:40 följande:
    Oj... Det var ett bra avtal vi fick och det har varit en kamp och den fortsätter klart. Men man få ta ett litet steg i taget eller hur. 24000 i ingångslön är mycket pengar. Men att få det efter ett par år är inte för mycket begärt. Rom byggdes inte på en dag. Och en ökning på 1000 kr per år vilket sjuksköterskorna fått senaste åren är kanske inte enorma summor men det är en god bit på väg.
    Ja, fast enligt avtalet får ni ju inte göra några uppror så länge det avtalet gäller.... Det skulle ju vara att bryta fredsplikten.

    Det är därför SKL är lite oroliga eftersom vi studenter inte är slavar under något kollektivavtal så länge vi inte är anställda som sjuksköterskor och därför får vårdförbundet stödja oss..
  • Anonym (SSK-stud.)
    Anonym (Erfaren ssk) skrev 2012-05-09 18:31:00 följande:
    Pratar vi här högskoleingenjör med 120 poäng eller civil med 2 års utbildning till?
    Vi pratar 3 år på högskolan, 180 hp...
  • Anonym (SSK-stud.)
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 18:30:56 följande:
    Nej, det är inte alls rimligt!! Lönen ska stiga i takt med erfarenhet, utbildning, väl utfört arbete och kunskaper. En SSK som har 20 års erfarenhet är värd mycket mer än 22,000. Mycket mer!!

    Det jag är emot är som jag skrivit massvis med gånger är kravet på hög ingångslön från personer som saknar all erfarenhet och nyss kommit från skolbänken.
    Åter igen, ska en byggnadsingenjör med 180 hp i bagaget ha 27.000 i ingångslön?
  • Anonym (SSK-stud.)
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 18:33:20 följande:
    Absolut!! Lönekrav när man är helt grön direkt från skolbänken är larvigt! Lönen ska stiga i takt med erfarenheten. För alla, även SSK.
    Varför begär då arbetsgivare löneanspråk vid intervju eller redan i ansökan?
  • Anonym (SSK-stud.)
    Anonym (narkosen) skrev 2012-05-09 18:38:55 följande:
    ja gud vad tacksamma vi är för att på avdelningarna ha förmånen att jobba och tjäna feta OB tillägg, våra barn tycker det är guld värt att mamma jobbar varannan helg och så lite storhelger som julaftonskväll och midsommarafton också
    Jisses vad pengar vi tjänar på det och så lätt också som att vara i från familjen så ofta Flört
    Ja, eller att mamma ständigt jobbar natt och är slut som en urvriden disktrasa....
  • Anonym (SSK-stud.)
    Anonym (soc) skrev 2012-05-09 18:42:14 följande:
    Man kan ju undra hur alla dessa ny-exade sjuksköterskor ska försörja sig fram tills de hittar någon som erbjuder dom 24 000? De kan inte alla ha a-kassa att plocka ut, och för den sakens skull så har de inte heller rätt till a-kassa efter att de tackat nej till ett jobb för att ingångslönen inte är hög nog i deras ögon. Socialbidrag har de heller inte rätt till om de står utan pengar av den anledningen. Detta vet arbetsgivarna, och just därför tror jag inte att ssk kommer vinna denna kamp.
    Kommunen erbjuder oftast det, privata vårdgivare, bemanningsföretag och för att inte tala om alla jobb i vårt västra grannland....
  • Anonym (SSK-stud.)
    Indianica skrev 2012-05-09 18:43:02 följande:
    Lärarförbundet propagerar ju hela tiden för högre lärarlöner, men ett problem är ju att skolan är kommunaliserad och att lärare generellt verkar vara väldigt beskedliga människor som inte "bråkar" om sådant som lön. Men nu blir det OT, det här handlar ju om SSK?
    Ja, fast vad hindrar det lärarstudenter från att göra samma uppror som sjuksköterskestudenterna?

    Ja, det blir OT men jag kan inte låta bli när man börjar gnälla från ena låglöneyrket till det andra att "varför ska ni, när inte vi får"...
  • Anonym (SSK-stud.)
    Anonym (Arg!) skrev 2012-05-09 18:47:39 följande:
    Fast jag tror att om vi gör oss av med alla penninghungriga SSK studenter och tar in folk som verkligen villl jobba som SSK och kan acceptera en ingångslön på 20,000 för att sedan jobba upp den så skulle alla vinna på det. Sjukhusen skulle bli säkrare och bättre på alla sätt.

    Du tror inte att det finns människor i vårt samhälle som skulle uppskatta en lön på 20,000?
    Fast det saknas redan idag flera hundra sjuksköterskor... Och vad är det man räknat på att det kommer saknas om 10 år, flera tusen... Så då kommer inte de låglöneslavande sjuksköterskorna räcka till!
Svar på tråden Fjantiga sjuksköterskor!