Miss Obsessive skrev 2012-05-14 11:03:34 följande:
Jag är visserligen ingen expert vare sig på mat eller bakterier, men jag tror det ska gå bra! Jag tror våra svenska magar och gommar är lite "överkänsliga" när det gäller mat som fått vara framme lite "för länge", mat vars datum gått ut, råvaror som är lite "skadade" osv. Jag tror också på att det är stor skillnad på mat som lämnats framme timmar i sträck i gassande sol eller i ett varmt klimat, fullt tillgängligt för flugor och andra skadedjur att kalasa på och på mat som stått framme, med lock i ett rent kök där rumstemperaturen inte är jättehög. Dock skulle jag undvika att äta mat som stått framme under sommarmånaderna..
Jag förstår att du är orolig över om maten blivit dålig, jag säger bara hur jag själv tänker. Jag hade nog ringt och frågat min sambo om han ville behålla maten till middag och lunchlådor, sen hade jag övervägt om jag själv tyckte det var okej att äta av maten. Kan också berätta att min svärmor, som alltid lagar mat till en halv armé, ofta har maten stående framme längre stunder och ibland även över natten. Och även jag drabbas av "gud, vad ofräscht att maten stått framme hela natten"-tankar, men ännu har ingen blivit matförgiftad!
Jo jag känner ju lite såhär "vågar jag?".
Men efter svaren jag fått så vågar jag
Mig själv skiter jag ju om man säger så, tänker mer på min son o på mitt ofödda barn.. Ja köket är ju som - vad jag tror - alla andras kök är.. städat och .... ja.... som ett kök ska vara

locken har ju legat på hela tiden med så några insekter kan omöjligt ha kommit in om det nu till min förvåning skulle varit det i köket

Vi har vare sig morgon-sol eller kvälls-sol i köket heller så överhettat är där inte. Jag brukar ha fönstret öppet dag-tid dock. Men aldrig stött på några djur. Jo en geting flög in härom veckan.. Men det är allt. Det jag är mest oroad över är ju såklart "köttet". Det är falukorv. Men samtidigt så är det ju ingen röt-månad nu heller.. :-S
Klurigt sånt här... Men jag har lagt in allt i kylen nu o packat ner mat-lådor i frysen, så jag o grabben tar oss en lunch idag ändå
Tack för svaret