Ge mig era godaste recept på sockerkaka
Jag gillar lite stabbiga sockerkakor. Så skriv gärna om de är åt det stabbiga hållet eller tvärtom luftiga och lätta.
Goda saker att ha i?
Jag gillar lite stabbiga sockerkakor. Så skriv gärna om de är åt det stabbiga hållet eller tvärtom luftiga och lätta.
Goda saker att ha i?
Jag brukar göra lelas saftiga sockerkaka (googla) och ha i lite extra bakpulver.
Lägg en fjärdedel ca av smeten i en annan bunke och blanda med smält choklad.
Den större delev av smeten blandas med två mosade bananer.
Smeten med bananer ska i formen först och sedan chokladsmeyen som man bara lätt melerar i den andra med en smörkniv eller liknande. Görs med fördel i en stor form med avtagbara kanter.
Gudomligt god och har gått åt direkt hos dom jag serverat den till
En annan fyllning jag testat som blivit uppskattad är att ha i rivet apelsinskal och lite saft och kokos men inget slår den med choklad o banan
Kan inte hela receptet i huvudet men har gjort efter ett vanligt recept i en kokbok och haft i citronhonung och kokos, supergott. Blir väldigt saftigt.
victoria sponge cake!
100g smör
100g socker
100g mjöl
2 stora ägg
mixa smör och socker fluffigt..
vispa ihop äggen och sakta tillsätter dom i smör-socker fluffet.
vänd sedan ner mjölet i smeten.
kan tillsätta lite vanljextract om man vill
dela smeten jämnt mellan 2 st runda kakformar ungefär 18cm
170 grader i ca 25-30 minuter.
när dessa är klara och dom kallnat så har man lite sylt ibland oxå grädde mellan dom så det blir som en tårta men dom går bra att äta som dom är^^
(ett recept jag lärt mig när jag bodde i wales otroligt gott)
annars brukar jag göra vanlig sockerkaka men byter ut halva mängden mjölk mot saft så blir kakan saftigare!
ett annat tips är att använda kokos ist för ströbröd i formen. otroligt gott.
dubbel nogat är jätte gott att ha i sockerkaka ^^
Enkel och god:
65 g margarin
1 dl mjölk
2 ägg
2½ dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
3/4 tsk vaniljsocker
Jag använder veteströ i formen och gräddar på 175-180 grader
mm goda recept
Ca 100 gram valfri choklad, brukar ta marabo mjölkchoklad eller den med apelsinkrokant
Behöver stå i ugnen längre än leilas recept oxå. Man får känna med en sticka men den kommer vara lite kladdig pga bananen
2 dl socker
75 gram smör
2dl vetemjöl
2 ägg
1 dl creme fraiche
1tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
Vispa ihop socker och smör lite snabbt. I med ägget, vidpa ihop snabbt, sen mjölet (blandat med bakoulver och vaniljsocker) blanda, rör i creme fraichen. Grädde på 175 grader mitten av ugnen i ca 30 minuter. Ju mindre fluffigt och poröst du vispar desto mer stabbig och satt blir kakan.
Å, en sockerkaka med creme fraiche, måste testas.
Idag blir det bakning så det står härliga till. Jag har en massa ägg som behöver användas. Och så har man ju fika i frysen sen till vårens och sommarens utflykter