• oceanney

    flytta till spanien. behöver tips, någon som bor där ?

    Tack för en bra tråd! Lägger till bland favoriter. Vi bor sedan 10 år utanför Sveriges gränser och funderar nu på Spanien. 

    Culete - är nyfiken på var ni bor med de exempel på hyror du ger.  Jag kunde inte gå in på din profil. Med tanke på den spanska fastighetskrisen borde mycket stå tomt och det borde pressa ner hyrorna. Vi har kollat på priser runt Torrevieja. Vi tyckte det var billigt att köpa för ett år sedan men priserna har gått ner betydligt sedan dess. Men jag antar att utbud och efterfrågan varierar över landet.

    Vi funderar på Torrevieja eller Fuengirola eftersom det finns svenska skolor där. Vill gärna höra vad som är bra och dåligt med både orterna och skolorna. Jag förstår att det är rätt turistiskt, och antagligen kryllar av svenskar, men vi vill gärna ha tillgång till svensk skola.

    Vi sneglar på Teneriffa också eftersom det finns svenska skolor där men det är ganska dyrt att flyga därifrån under lågsäsongen.  Efter 10 år på en plats där det är svindyrt att flyga till Sverige känns det som ett viktigt kriterium att kunna flyga Ryanair, Norwegian etc.

Svar på tråden flytta till spanien. behöver tips, någon som bor där ?