Fritera kyckling, tips...
Har testat att fritera kyckling en gång, men frityrsmeten bara fastnade i gallret som den ligger i.. Så kycklingen fick skrapas loss.. Någon som har tips på bra frityrsmet som inte fastnar..
Har testat att fritera kyckling en gång, men frityrsmeten bara fastnade i gallret som den ligger i.. Så kycklingen fick skrapas loss.. Någon som har tips på bra frityrsmet som inte fastnar..
Jag brukar köpa de här innerfileerna, lite salt o peppar o sen doppa det i mjöl, ägg o sist ströbröd, sen friterar jag i vanlig kastrull med frityrolja, går väl bra med annan olja oxå...
Men det brukar bli jättebra...
Kör en vanlig dubbelpanering fast med Panko istället för ströbröd.
Finns massor av frityrsmeter att använda.
Jag tycker det går bättre att fritera i gryta när man kör kyckling och frityrsmet, just pga det inte fastnar i botten då.
En frityr jag använder är ägg, maizena, bakpulver och vitpeppar
Men finns med öl, kolsyratvatten osv....
Sök på "batter for chicken", så får du upp alla varianter som finns.