• glad i livet

    Vi som vill leva kvar i relation trots otrohet - kom hit så stöttar vi varann

    Hoppar in här för råd och tröst. När börjar man kunna sova på natten igen? Haft en helvetisk vecka och är helt mör. Min man är lättad och jag är trött i själen. Har dock bestämt mig för att göra ett försök att stanna hos honom, men är så vidrigt trött på den här smärtan.

  • glad i livet
    Anonym (levavidare) skrev 2012-06-30 09:00:56 följande:
    Hej,

    tycker om din "alias". Tänkte direkt att här är någon med hopp - men som har det tufft. Var det länge sedan det hände? Ja, smärtan får en att vilja strrunta i allt emellanåt, men jag jag säga att den berömda tiden läker och du låter den göra det, dvs inte håller inne med dina tankar, ilska och sorg. Jag har fler och fler stunder av "lycka" där jag faktiskt kan skjuta det åt sidan och t ex känna glädje skratta, utan att det blir en stor ansträngning som bara är mycket tillfällig. Det har kostat några svackor - dessa ger sig i uttryck som några dagars depressionsliknande sorg (eller som för någon dag sedan) blixtrande vrede (mot min man), som gick över när jag var klar med det. Varje svacka har lett till någon insikt eller förbättring. Det svåra är att fortfarande känna sig osäker på om man kan lita på honom och om han suddat ut gränserna för sig nu - eller tvärtom vaknat upp och förstärkt dem, vad vet man vad som rör sig i någon annans huvud...?=)

    Vill påminna om att här pågår möten för läkning, så du har kommit helt rätt (bara vi kan hålla ordning på tråden, det slank in någon bekännande älskarinna här för ett tag sedan, och det var inte riktigt meningen, såvida det inte var precis vad den bedragna ville höra) Läkning alltså - det betyder att du kan ventilera alla dina tankar om hur du tänker göra på den fronten - inget är förbjudet, skamligt eller oacceptabelt. Alla är olika i hur de hanterar tiden efter otroheten och i bästa fall kan vi inspirera varandra. Jag lyssnar intresserat på alla historier om "hjälpande manlliga vänner" och "nödvändiga" hämndaktioner. Har ingen anledning att döma någon, man gör vad man måste.

    KRAM på dig, du är stark (och om du inte är det - kommer du att bli under processens gång.



    Tack för välkommandet. Ja, det är färskt för mig. Pinfärskt. Allt las på bordet för ett par dagar sen så är fortfarande inne i värsta chocken.

    Är fast besluten att stanna trots det som hänt, att vi betyder mer än hon den där.

    För att påbörja min läkning så var det viktigt att inte känna skam, att känna stolthet över min man ändå. Han lekte med elden och brände sig helt enkelt.

    En svårighet i det hela är att den andre parten är här på fl, får se hennes bild varje dag. Funderar på flpaus men var ska jag då ventilera någonstans.. så gör ett försök att undvika henne, inte läsa vad hon skriver. Sätta mig och min man och våra respektive barn överst.

    Har dock så svårt att sova utan honom, eller när han sover och inte jag. Har behov av att ligga nära, nära och höra hans lugnande röst hela tiden. Blir då rädd för att hans skuldkänslor blir för tunga att bära för honom.
  • glad i livet
    Anonym (levavidare) skrev 2012-06-30 10:00:05 följande:
    Det där med "nära" är en del i chockreaktionen, paradoxalt nog vi har aldrig haft så mycket intensiv närhet och "hålla fast i varandra" som efter avslöjandet. Det kändes som någon slags reaktion från "grottstadiet" typ, om någon förstår vad jag menar. Hot mot "flocken" och fortlevnad. Sedan kommer alla möjliga konstiga reaktioner som man i sin tur blir chockad över, men att "hålla mannen under uppsikt" kan kännas viktigt.



    Vi bor en bit ifrån varandra så gäller att kunna släppa rädslan och kontrollpaniken fort, annars kommer det bli ohållbart. Har dock kommit överens om en hel del steg som kan hjälpa mih att inte bli panikslagen när vi är ifrån varandra.
  • glad i livet

    Igår kväll kunde jag äntligen somna utan att gråta, vi har börjat att kunna prata mer om det som hände och varför. Harnågot att kämpa för. Vår överenskommelse är att om vi båda kan komma över det här och må bra av varandra så förlovar vi oss inom ett år. Känns som ett bra stöd när det är tufft, vill jag jobba för oss så tar vi ytterligare steg mot att visa världen och manifestera vår kärlek. Känns dock skönt att första ångestvarvet är över.

  • glad i livet
    Nynave skrev 2012-07-03 11:00:32 följande:
    Hejsan

    Jag ar ny har och har inte blivit utsatt for otrohet men jag har anda en fraga. Jag forstar om ni inte vill svara eller tycker jag hor hemma har men det jag undrar ar: Hur fungerar sexlivet efter en sanhar sak? Jag tanker mig att jag hade haft det valdigt svart att ha sex med min partner efter ett sant svek, eller svek i allmant aven om det inte gallde en annan kvinna men ekonomin, barnen eller vadsomhelst dar han gar bakom ryggen pa mig och ljuger!

    Hur har ni gort? Jag tanker mig att jag bara hade fatt upp bilder i mitt huvud av dom tillsammans sa fort han rorde vid mig!

    Kram till er alla

    Hos oss har allt varit bra i övrigt, trots att han gick bakom min rygg och inte vågade stå för det. Vårt förhållande är bra, det har aldrig vad jag vet varit tal om att han vill lämna mig. Vårt sexliv har alltid varit mycket viktigt så det kändes som att vi var tvungna att ta tillbaka det direkt. Hade turen att vara barnfria på en gång när det uppdagades så fick ägna en vecka åt att älska, kramas, bekräfta, gråta och allt det där. Första gången kom såklart jätteäckliga bilder upp  så vi fick avbryta och gråta istället.  Jag försöker aktivt att inte tänka på de obehagliga bilderna, utan förpassar de till sånt han gjort innan mig...vill ju inte ligga och tänka på hans ex heller när vi har sex.

    Såsom det känns nu så kommer vårt sexliv bli lika bra som innan jag fick veta och kanske tom bättre iom att vi uppskattar att vi har varandra ännu mer.   
  • glad i livet
    Anonym (Kämpe) skrev 2012-07-06 19:40:08 följande:
    Det här förföljer mig också. Jag vet inte hur jag ska tackla ångesten och alla skuggor som dyker upp. Det skrämmer mig varje gång han lär känna någon ny kvinna via jobbet eller sina hobbys. Varje gång de börjar bli förtroliga med varandra, delar livsödeshändelser och pratar om djupare saker. Det skrämmer mig när de ses och jag får veta det i efterhand. Ibland kan jag inte hejda mig utan berättar för honom hur det fortfarande förföljer mig och ger mig magont över ett år efteråt.

    Ändå tror jag på honom och på oss. Jag tror att vi har en framtid. Ändå är jag så otroligt rädd! Jag vet inte vad jag ska be honom om för att det ska bli bättre heller, för att jag inte ska bli så orolig.



    Ja, hur tacklar man det här? Man vill ju inte förvandlas till ett svartsjukt kontrollerande monster. Är det bara att bita ihop och låta sig utsättas för det? Likt kognitiv terapi? Är rädd för den dag min karl går ut ensam utan mig, kommer troligen sitta hemma livrädd då. Och förhoppningsvis känns det bättre till gången efter iom att inget obehagligt hände.. jag försöker intala mig det iaf.
  • glad i livet

    Jag tror på att om man pratar om det när det är jobbigt så kommer det så småningom inte göra lika ont. Att det kommer avdramatiseras. Och att jag kommer förstå och acceptera att det var en jobbig sak som hände. Jag hoppas det är så iaf.

  • glad i livet
    Anonym (I nöd och lust) skrev 2012-07-08 14:37:06 följande:
    Känner så igen det ni skriver om ... denna "hända-igen-ångest"

    Det är som man bara väntar på att det ska ske igen....

    Hur ska man kunna leva med någon då man är så rädd?

    Jag håller ibland på ge upp vår gemensamma familj pga den rädslan, tanken försvinner aldrig...



    Jag tror man någonstans får acceptera att partnern och man själv ändå valde varandra. Leva i nuet. Glädjas åt när förhållandet är bra och inte låta rädslan för vad som skulle kunna hända ta överhanden.
  • glad i livet

    Numera, en månad efter att obehagligheterna kom upp så känns det bättre. När de fruktansvärt jobbiga tankarna och framförallt bilderna kommer upp fösöker jag hitta ro i bilden att vi trots allt valde varandra. Det är vi som kysser varandra så fort vi kan, vi som älskar med varandra. Den andra fick bara en öiten del, medan jag får varje gång vi träffas. Får stor tröst i det.

  • glad i livet
    Anonym (Kämpe) skrev 2012-07-31 08:45:49 följande:
    Lek med tanken att han sviker er igen. Vad gör ni?


    Jag skulle starkt ifrågasätta vad han vill med mig egentligen. Vill han vara med mig? Ska vi ha ett öppet förhållande istället eller vad är problemet?

    Jag har bestämt mig för att aktivt låta bli att krascha i såna funderingar. Vi mår bra i vår relation, behandlar varandra väl och pratar med varandra ordentligt. Jag tänker inte gå runt och vara rädd att bli sviken. Tycker inte rädslan hör hemma här..självklart blir jag ju rädd emellanåt och stressad och ledsen och då säger jag det. Avdramatisering och att bekräfta varandra tror jag på.  

Svar på tråden Vi som vill leva kvar i relation trots otrohet - kom hit så stöttar vi varann