• Catox9

    Ont i tungan/tungroten :(

    Har sen ett tag tillbaka en ofantlig smärta i tungan/tungroten :( Bara på vänster sida!
    Jag har varit förkyld och varit riktigt dålig med halsont och hosta men nu har det här kommit när jag blivit nästan frisk från det... 
    Är det någon som varit med om samma sak?!
    Jag har svårt att prata och att ens öppna munnen smärtar (gubben är väl iofs glad nu när jag håller käften lite haha) svälja känns i hela kroppen och igår när jag skulle sova så övervägde jag att ta starka riktigt starka värktabletter..

    Vad 17 är det här egentligen???
    Ni som haft samma, vad har ni gjort? Hur blev ni av med det och hur lång tid tog det?
    Det här förstör hela min vardag :((

    Hjälp!

  • Svar på tråden Ont i tungan/tungroten :(
  • Guldklimpar2

    Min syster och min farbror hade precis så och det visade sig vara en sk saltsten som bildats där och på min syster kom den ut själv( envis syster som tryckte och det kom var och blod sedan en avlång typ mini majs liknade sten) men min farbror opererade ut sin :) hoppas du får hjälp :)

  • Catox9
    Jojjanna skrev 2012-06-09 10:07:12 följande:
    Det är såklart svårt att veta utan att se hur det ser ut.

    Jag tycker att du ska gå till vårdcentralen och be en läkare titta på det.

    Ja jag förstår det.. Men det ser inget ut egentligen, jag kan inte se något och jag lyser med lampa osv :/ Går inte att se något annorlunda alls. Tungan kanske är svullen, känns så iaf, men inget annat vad jag kan se.
    Guldklimpar2 skrev 2012-06-09 10:27:34 följande:
    Min syster och min farbror hade precis så och det visade sig vara en sk saltsten som bildats där och på min syster kom den ut själv( envis syster som tryckte och det kom var och blod sedan en avlång typ mini majs liknade sten) men min farbror opererade ut sin :) hoppas du får hjälp :)
    Men hjälp! Vad säger du?! En saltsten i tungan, kallas det något annat? Hur fick de sina då, varför fick de så?
    Hur visste din farbror att han hade en sån där.. och din syster?
    Hej och hå något sånt vill jag verkligen inte vara med om :/
    Tog det lång tid innan de blev bra? 

        

      
  • Gerd brycke

    Jag har jätteont i vä sidan av tungroten, det skär som en kniv och ibland då jag sväljer så går värken ut i vä öra. Ingen läkare kan hitta vad det är, men jag skall genomgå ultraljud snart, har det lovats.

  • liselottan

    hej! Jag har sjukt ont i halsen speciellt när jag sväljer och det förvärras på kvällen så att jag inte kan svälja alls. Detta har pågott i en vecka och för 2v var jag sjuk. Jag är inte svullen eller öm i eller utanför halsen/munnen. Har även helt sjukt ont i tungan, längst in och all denna smärta enbart på vänster sida. Var hos doktorn idag som inte kunde hitta något fel, alla prover visade bra också.. Om inte jag blivit bättre om 2v eller får värre problem ska jag återkomma för ytterligare undersökningar. Har någon haft något liknande? Detta är skit jobbigt och när det är som värst kan jag inte svälja alls utan får ha en "dreggel lapp" att dreggla på eftersom jag inte klarar av att svälja.. Någon !!! Berätta!!!???

  • Sara33333

    Hejsan !

    Jag har precis samma symptom hade en rejäl virusinfektion med jättejobbig hosta och tappade rösten i en vecka sedan har hostan försvunnit och rösten kommit tillbaka och det har känts som att jag blivit bättre men så de senaste dagarna 2v efter viruset så har jag fått mer och mer ont i halsen och tungroten och det sitter komiskt nog på vänster sida även på mig (mest)   halsmandlarna är inte svullna och jag ser heller inget i halsen mer än att slemhinnan ser lite gulaktig ut men jag har ingen aning om hur den "brukar" eller "ska" se ut . Det gör bara mer och mer ont för var dag och blir mkt värre på kvällen. Har ngn av er som skrivit här tidigare fått ngn diagnos ? Vad hände, vad var det, blev ni bättre ,behandling?

  • ama

    Är med om EXAKT samma sak! Och håller på att bli tokig, käkar värktabletter för att stå ut överhuvudtaget. Någon som fått en förklaring? Hade verkligen uppskattat klarhet i detta.

  • Isabellefh

    Jag har också samma problem! Har någon fått klarhet över vad detta kan vara? Funderar på att gå till vårdcentralen imorgon har sjukt ont i tungan!

  • dinkaru

    Sitter med exakt samma känsla nu. Hade bihåleinflammation och halsfluss för 2-3 veckor sedan och har som precis blivit frisk. Så kom detta för några dagar sedan och blir bara värre och värre!

    Var ju ett tag sedan tråden skrevs, så hoppas någon har svar på vad tusan det var för något ni hade och hur ni fick bort det!

  • alsvensson

    Jag hittade hit då jag har precis samma. Extremt jobbigt och inte ens starka smärtstillande hjälper. Lyckades somna för nån timme sen men vaknade av smärtan igen. Har i tre veckor dragits med en jobig virussjukdom och hosta som precis gått över så kommer detta. Vänster sida för mig med. Kände med ett finger och det sittter längst bak ki tungroten och är stort som en ärta.

    Vad är detta?

Svar på tråden Ont i tungan/tungroten :(