Inlägg från: Anonym (Kina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kina)

    vad har egentligen hänt i Kina?

    För några år sen fanns det ett skriande behov av föräldrar till alla bortlämnade barn i Kina. Vad hände egentligen sen som ändrade det?
    Numera kommer det fortfarande många barn från Kina, men det är ju nästan uteslutande barn från 72 timmars listan. Jag tänker att det säkert är lika många barn som blir lämnade, men vad händer med dessa barn?
    Ska man verkligen tro att Kina själva ordnat upp det så väl att barnen nuförtiden får nationell familj, eller har USA något med saken att göra (de öppnade om jag inte minns fel för adoptioner från Kina för några år sen)?
    Kan det vara så att Kina försöker dölja att det fortfarande finns mängder med barn på barnhem i landet, internationellt är det ju vanligt att man försöker visa världen att man klarar av alla sina barn och inte är i behov av hjälp utifrån.    
    Kan det vara så att barnhemmen i landet är fyllda, men att man inte vill visa upp det. Så var det ju för 10 år sen då internationella organisationer hittade halvt ihjälsvultna barn på överfulla barnhem. Nu hoppas man verkligen inte att det är så nu, men samtidigt undrar jag vad egentligen som skett som gjort att det numera kommer få barn från Kina.

  • Svar på tråden vad har egentligen hänt i Kina?
  • Anonym (Kina)

    Men hur kan man veta att det inte finns en massa nsn-barn på överfulla barnhem som göms undan för internationella organisationer? Det är ju knappast så att barnvårdarna skulle larma om detta om det var så, och får organsiationerna tillgång till alla barnhem?
    Det var ju inte så många år sen som barnhemmen var fulla av barn, och jag kan inte låta bli att fundera på om Kina själva verkligen bara har löst hela "problemet" och plötsligt är allt bara bra, när det för bara 5-10 år sen såg mycket mycket illa ut.
    Det är verkligen toppen om det verkligen är så att färre oönskade barn föds, och de som trotts allt är föräldralösa placeras i fosterhem (som förstås inte alltid är de bästa), men jag skulle vilja veta om någon kollar upp detta, eller bara tar Kina på orden så att säga. 
    Vad tror ni?  

  • Anonym (Kina)
    Fröken Susidus skrev 2012-06-12 01:22:37 följande:
    Jag vet egentligen inte men jag kan känna att det är lite naivt att tro att problemen löst sig? Att det inte överges barn i det land där man dumpade flera nyfödda om dagen för inte alls länge sen?
    Där man tvingade/tvingar? Kvinnor i 9:e månaden till "abort"..
    Men jag vet inte. Önskar verkligen att det är så att situationen bättrats. Men jag tror inte på det.

    Det är precis det jag menar. 
    Se n undrar man ju vad man egentligen ser när man besöker barnhemmen som blivande föräldrer till ett barn. Får man gå runt obehindrat? Jag har precis läst en rapport från en adoptionsorganisation som besökte ett barnhem, och de verkade inte få se så mycket av avdelningarna. 
     
Svar på tråden vad har egentligen hänt i Kina?