• CrazyCam

    3-åring på dagis eller inte? Vem ska få som den vill?

    Många som förespråkar dagis här men du måste verkligen känna efter själv!

    När jag fick mina första 2 barn (de är 15 & 16 nu) fick man inte ens ha syskon på dagis när man var hemma med mindre syskon. För att göra alla dessa saker som vissa tror att man bara kan få genom dagis umgicks vi mycket med andra föräldrar, tillbringade tid på öppna förskolan etc. Nu är det väl förvisso färre föräldrar som är hemma med större barn men om man ändå inte får ha syskon så många timmar i veckan på dagis så bör det väl finnas större barn hemma rätt ofta ändå!

    15-20 timmar på förskola gör ju varken till eller ifrån - den sociala träningen för så små barn hinner man med hur bra som helst andra tider i veckan och genom att hitta på saker (mamma och syskon duger hur bra som helst den mesta delen av tiden!) och det kan ju faktiskt vara så att det bara blir stressigt med dagis...

    Själv har jag just nu en bebis och om det skulle komma en till vet jag inte hur jag skulle göra själv... för de kompisar som har sina 15 timmar i veckan verkar det mest stressigt med att passa tider etc men å andra sidan verkar barnen gilla det - men då har de varit på dagis redan innan syskonen kom.

    Sen kan det ju faktiskt vara rätt skönt att få några timmar i veckan att bara mysa på med sin bebis utan ett större barn som kräver mycket uppmärksamhet och så kan man ge mer uppmärksamhet till det större sedan...   men jag köper inte riktigt argumenten i tidigare inlägg om att ditt barn skulle missa något slags social träning för den hinner ni med ändå!

Svar på tråden 3-åring på dagis eller inte? Vem ska få som den vill?