Inlägg från: Millan83 |Visa alla inlägg
  • Millan83

    Är det rimligt att ta betalt av bröllopsgästerna?

    En kuvertavgift på max cirkus 400 kronor har jag inga som helst problem med. Förutsatt att paret tydligt och klart avsäger sig övriga presenter. 

    Det är jättelustigt att folk blir eld och lågor över en kuvertavgift på bröllop men ingen knystar ett puff när det kommer till kuvertavgift på tex disputationsfest.

    Och kom ihåg, en inbjudan är en INBJUDAN! Man måste inte tacka ja om man inte gillar premisserna!  

  • Millan83
    Chazz Michael Michaels skrev 2012-06-14 15:53:02 följande:
    Kuvertavgift är alltid übersnålt, WT och allt annat negativt man kan tänka sig. Oavsett festtillfälle.
    Inte alls! Tycker snarare att det är WT och allt annat negativt man kan tänka sig att klaga på en inbjudan!
  • Millan83
    Insatt skrev 2012-06-14 16:01:25 följande:
    En ibjudan är en inbjudan, ska man betala är det en anmodan.
    Det är inget krav. Du måste inte gå om det inte passar. Vilka premisser än inbjudaren ställer upp så avgör du själv om du ställer upp på dem eller ej. 

     
  • Millan83
    Chazz Michael Michaels skrev 2012-06-14 16:29:01 följande:
    I mitt fall är det principen. Man tar inte betalt för att låta sig firas, det känns för mig väldigt egoistiskt. Och då spelar det ingen roll om kuvertavgiften är tio eller 1500 kronor.

    Jag tycker förresten inte om "önskelistor" heller eftersom det är lite samma sak: "eftersom vi inte tror att ni själva är kapabla att bestämma vad ni ska köpa till oss i present så får ni här en lista blablabla". Man använder festen som ett tillfälle att "casha in" (bildligt eller bokstavligt) och mjölka gästerna på pengar. Det borde inte vara det bröllopsfesten handlar om.

    Come to think of it, när jag gifter mig ska jag fan insistera på att inte få presenter eller pengar. Säkert någon form av etikettsbrott det också, men då kommer i alla fall folk av rätt anledning. 
    Hehe borde du inte snarare ta ut en skyhög kuveravgift och sedan kräva en massa dyra presenter då? De som fortfarande kommer är ju de som verkligen gillar dig! Om allt är "gratis" kan de ju bara komma även om de inte tycker om dej egenligen, just för en helkväll som inte kräver mer av dem än att de dyker upp!
  • Millan83
    Chazz Michael Michaels skrev 2012-06-14 16:34:59 följande:
    Så snål är jag inte :) Dessutom planerar jag bara att bjuda folk som jag verkligen gillar. Och bland dem finns vad jag vet inga snåla snyltartyper.
    Undrade mest hur du menade med "rätt anledning" (eller analledning som jag råkade skriva först, mycket märklig felskrivning!).
Svar på tråden Är det rimligt att ta betalt av bröllopsgästerna?