• Nalles mamma

    ÄNTLIGEN! Gravid efter IVF och om liten stannar ses vi i feb/mars.

    Hoppar in här! Testade positivt häromdagen, första IVF-försöket. Känns ju underbart, men nu följer ju en orolig tid med rädsla för missfall. Bara att hålla tummarna...

  • Nalles mamma
    jazmine25 skrev 2012-07-07 23:59:15 följande:
    Jag har fått missfall
    Neej!!   Åh fy vad jobbigt! Vet inte riktigt vad jag ska skriva..... men tänker på dig/er! Stor kram!!
  • Nalles mamma
    MissMary skrev 2012-07-08 10:59:04 följande:

    Grattis!! Och välkommen :) Oron för missfall är extremt jobbig, man får försöka tänka positivt och försöka njuta ändå. Så försöker jag tänka, nu är jag gravid och tänker vara lycklig över det. Får jag missfall blir jag jätteledsen oavsett om jag oroat mig för mycket eller faktiskt tillåtit mig vara glad innan. 

    Tiden fram till den magiska vecka 12 sniglar sig verkligen fram  
    Tack!
    Ja man får väl försöka göra det. Men jag känner mig inte alls gravid. Har sedan ett par dagar tilbaks inga symptom alls. Förut hade jag ömma bröst o molvärk, men inget nu. Kanske var crinonen som gjorde att jag kände nåt förut iofs. O min förra graviditet flöt på utan illamående eller mkt annat, så jag kanske inte ska oroa mig. Men jag hade faktiskt VELAT ha några symptom, bara så att det ska kännas mer på riktigt.
    Vilken vecka är du i?  
  • Nalles mamma
    MissMary skrev 2012-07-08 16:00:05 följande:

    Jo, jag förstår vad du menar. Jag har nästan bara ömma bröst, som faktiskt har blivit ännu värre idag. Annars har jag inte mycket symptom, men så länge man inte får jätteont i magen och börjar blöda får man ju anta att det är normalt!

    Är i vecka 7 nu om jag räknat rätt, 6+4. MEn får veta exakt när vi varit på vul hos kliniken vi gjorde ivf på. Vilken vecka är du i? 

    Ja man får väl anta det.... men i onsdags fick jag ont i magen, ryggen o blev illamående, allt på samma gång. Höll i sig nån halvtimme eller så. Lite orolig att det var nåt missfallsgrej som hände där. Men har ju inte haft några blödningar förutom en pyttepytteprick i trosan. Ja ja vi får väl se.....
    Jag har inte riktigt koll på vad jag är i för vecka, vet inte riktigt hur man räknar för att få det exakt. Men skulle gissa på att jag är i v 5 nånting för det är väl då man gör testet om man gjort ivf? Jag har gått på carlanderska, var går du? 
  • Nalles mamma
    När testade du positivt
    jazmine25                           RD 12
    MissMary                            RD 9
    susodus                              RD 7
    Kenize                                  RD 7
    Nalles mamma                   RD 10
    Loussan                              RD 14
    Humsebumsen                   RD 15

    VUL
    jazmine25                           16-20/7 och 8/8
    Missmary                            17/7 och 25/7
    Kenize                                  23/7
    Nalles mamma                     2/8
    Humsebumsen                     21/6  

    Inskrivning
    Mamma mia      11/7 MissMary                             MVC 3/7     Humsebumsen
                      MVC 13/7 (förbesök 25/6)

    KUBB RUL

    2/10   BF MissMary                            26/2 2013
    jazmine25                            8/3 2013
    susodus                             11/3 2013
    Kenize                                  4/3 2013
    Loussan                              16/3
    Humsebumsen                    31/1 2013
  • Nalles mamma
    MissMary skrev 2012-07-14 16:35:59 följande:
    Tycker min mage börjar se lite rundare ut. Har alltid haft h.elt platt mage förutom när jag har ont (har problem med magen) då blåser den ut sig och ser typ gravid ut. Så ser den ut nu men gör inte ont och man känner att det inte bara är luft i den.

    Hade varit kul med lite magbilder i tråden ;) 
    Jag är redan skittjock, haha! Blev det när jag höll på med IVFén, o sen har det inte försvunnit så det ser helt seriöst ut som att jag är i femte månaden. T.o.m min treåriga dotter har börjat säga "Mamma du är så tjock i magen!", haha! Men vi har inte berättat för henne om bebis än, det gör vi först när det är lite mer säkert. Är lite orolig att min mage ska fortsätta vara så tjock efter graviditeten. Förra gången gick den ner hyfsat (blev absolut inte platt men det har den aldrig varit heller), men det är nog värre me andra barnet. En kompis till mig som fick barn för ett halvår sen ser fortfarande höggravid ut, kan inte va kul...
  • Nalles mamma

    Har varit frånvarande länge, men nu är jag tillbaks.  Har varit så vansinnigt orolig för missfall och tänkte att det kanske lättar om man inte går in här och läser hela tiden. Har i alla fall varit på vul och allt såg bra ut. Dagen innan trodde jag att jag fick missfall så det var otroligt skönt att se det lilla pyret på skärmen. Nu ska jag göra mitt bästa för att inte tänka på missfall mer. Kanske lättare sagt än gjort.
    Ser också ut att vara i femte månaden, har redan plockat fram mina gamla gravidkläder men känns lite tidigt att börja använda dem i vecka nio. Har problem med svullen mage i vanliga fall och äter lactiplus mot det, men man ska ju vara försiktig med kosttillskott o såna saker när man är gravid så jag har slutat med det. Förmodligen därför jag ser så mycket mer gravid ut än vad jag är.  

  • Nalles mamma

    KUB-test, är det för att se om barnet har downs syndrom? Hur gammal ska man vara för att göra det? Måste man eller är det frivilligt? Vet inte om jag skulle vilja veta det innan och ta ett beslut om abort i så fall. Hade nog varit väldigt svårt.

  • Nalles mamma

    Kattflickan: Tack för svar!!  Ok då behöver jag nog inte göra det eftersom jag är 32. Min väninna sa att de vill att man gör abort om risksiffran är hög. Låter konstigt tycker jag. för det är ju inte säkert att barnet har downs bara för att risken är hög....

Svar på tråden ÄNTLIGEN! Gravid efter IVF och om liten stannar ses vi i feb/mars.