• ullabella sekreterare

    lätt kesella bytas ut?

    jag undrar ifall man kan byta ut lätt kesellan mot något annat när man bakar? E ju inte alltid man har det hemma? behöver man ha mer fett i då?

  • Svar på tråden lätt kesella bytas ut?
  • cotton

    Hej!

    Kesella gör verkligen underverk i bakverk, bröd, bullar och många desserter. Jag har hört att kesella ersätter ungefär halva mängden fett. I bullbak kan man förutom att öka på fettmängden även knäcka i ett ägg (och då minska fettmängden något). Men mitt tips är att alltid ha kesella i vid bakning.

  • fipa2

    söt-cotton
    kan man ha kesella i morotkakan istället för olja?

  • cotton

    Jag har aldrig gjort morotskaka med kesella, (för att jag inte gjort morotskaka på två år typ) men visst! Nyttigt blir det ju nästan!

  • biomedbonus

    Berätta !!!
    berätta mera om kesella
    Hur gör man ?
    skippar man fettet helt av eller

  • fipa2

    åhh jag måste testa nån gång... det är ju så gott

  • Katja77

    Jag brukar ha turkisk yoghurt istället för kesella, mest för att jag aldrig har kesella hemma...

  • scorpionan

    jag har alltid kesella hemma så ska jag bara ngt med yoghurt tar jag 50 kesella/50 mjölk istället..

    kanske går att ta yoghurt istället för kesellan då ?

Svar på tråden lätt kesella bytas ut?