• Hs78

    Vi som är överviktiga & gravida.

    Barn 1 född 06/10-12 vid inskrivning 140kg lite jobbig grav. med lite högt blodtryck o trött då jag gick upp ytterligare 10kg Förlossning utan komp. 6h på förlossningen sen kom han;) Nu är jag gravid igen med barn nr 2 v6 ;) Så lycka till alla lite runda som försöker :)

  • Hs78

    Miala 90: nej jag har iprinsip alltid haft regelbunden mens, hoppat någon månad men de gånger går att räkna på en hand;)

  • Hs78

    Miala 90: Vi testade med ägglossningsstickor, blev så lättad att jag hade ägglossning så han blev nog till av ren lycka;) hade varit orolig att jag inte hade det pga vikten o vi försökte i mer än 10 mån innan stickorna.

  • Hs78

    Här va det häller inga problem och har också massa mage, kan va så att du ser bebisen lite suddigare en en " normalviktig" men för kunniga BM va det inga problem de kunde se allt de ville, sen trycket de o " rotar" lite men så kanske det är för alla.

  • Hs78

    Jag drack jätte mycke för o ha full blåsa det resulterade i att jag va tvungen o kissa precis innan:) drack lite vatten när jag väntade o det gick bra sen:) så allt löser sig

  • Hs78

    Fin bild, mitt tips inför förlossning är att få i dig vätska med socker jag fick bara vatten så när det va över hade jag ingen energi kvar piggnade till först när jag fick ett glas yoghurt, jag är som nämnt väldigt överviktig och hade inte fått röra mig särskilt mycket i slutet av grav, så kondis Noll, så fixar jag fixar alla;)

  • Hs78

    Va på Nupp idag o allt såg bra ut, skönt att få bekräftat att det lilla hjärtat slår, Blåbär02 mitt första barn kände jag sparkar runt v 19-20 men det beror också på hur moderkakan sitter i livmodern sitter den i framkant kan det ta ännu längre tid innan man känner något allså inget ovanligt. Sen ett litet tips som flera kanske redan vet men drar det ändå, läste något inlägg om problem med högt blodtryck o svår mätt tryck, under min förra grav. så gick jag på massa utredningar om högt blodtryck o slutsatsen va att de hade fel blodtrycksmaskett har man kraftiga överarmar som jag har måste man ha en så kallad kornformig maskett (eller hur det nu stavas;) bara ett litet tips, kanske kan hjälpa någon att slippa springa på massa onödiga utredningar;)

  • Hs78

    Ingrid 149: vi fick en hinnsvepning 6 dagar över tiden dagen efter kom sonen, men det måste ju em BM eller gyn läkare göra o det funkar inte för alla, men man kan ju försöka få dem att göra det. Värt ett försök

  • Hs78
    UllTussen skrev 2012-11-26 08:43:58 följande:
    Woho! idag går vi in i v.21 (20+0) Känns som varje liten vecka är ett fantastiskt steg! På fredag är det extra UL som står på agendan, de ska försöka se lilla skruttens hjärta lite bättre. Någon mer som fått göra ett extra RUL för att det varit svårt att se?? Fick dessutom veta att jag har moderkakan i framvägg och att jag kan ta det helt lugnt med att jag knappt känner rörelser. Lite trist, men så länge skrutten mår bra och växer så ska jag inte klaga  

    Jag fick göra extra RUL både påmin son o på bebisen i magen av precis samma anledning, de ville kolla hjärtkammrana en gång till när barnet va lite större.
  • Hs78
    UllTussen skrev 2012-11-26 14:47:45 följande:
    Skönt att man inte är ovanlig Hur långt var det mellan dina RUL? Mina är bara en vecka emellan 

    Tror det va tre veckor denna gång men det va för jag inte va riktigt så långt gången som vi trodde när tiden bokades va bara i v18+ när jag gjorde första. På sonen mins jag inte riktigt men har för mig att det va inte mer en en eller två veckor
  • Hs78
    Nathalieeliasson skrev 2012-12-18 17:59:48 följande:
    Någon som vet vad järnvärdet ska ligga på? Jag låg på 15.

    Tror hon menade järndepåena som ligger på 15, det är lite lågt men man får äta järntabletter för o fylla på, jag hade ett järndepå värde på 20 och järnvägen ( HB) på ca 130 jag ska äta järntabletter varannan dag mer behövs inte.
  • Hs78
    Dollan89 skrev 2012-12-20 19:53:46 följande:
    Någon överviktig som ska föda vanligt eller är det snitt som gäller? För mig blir det snitt med tanke på mina 115 kg sa BM.

    Mycket konstigt med tanke på att både min BM och minst två kvinnoläkare på KK sa till mig när jag väntade mitt förra barn att de kommer göra allt de kan för att det inte ska bli snitt eftersomdet är mycket farligare med en "operation" än föda vaginalt. Jag vägde då 140 kg födde sedan normalt utan några som helst komplikationer
  • Hs78

    Min är också mycket lugnare än mitt förra barn, känner också dagligen men bara lite då å då o små sparkat o kickar, orolig att man ska missa om den blir "lugnare" men börjar att acceptera att det är en lugn bebis så inte lika orolig längre:)

Svar på tråden Vi som är överviktiga & gravida.