• Flizz

    Vi som är överviktiga & gravida.

    Är också gravid och överviktig, är i v.28 just nu (27+4).

    Vägde när jag plussade 92,4kg till min 175cm
    I v.22 vägde jag 89,5kg
    i v.26 vägde jag 91kg
    och idag landade vågen på 91,2 kg

    Jag hoppas verkligen att jag slipper gå upp en himla massa kilon nu på slutet, graviditeten är tung nog som den är. Alla mina värden är utmärkta men jag har sammandragningar från helvetet.

  • Flizz

    Alltså det är väldigt konstigt det där med storlekar för jag har gått från ett par XL jeggings till att ha medium eller 42 på mammabyxor. Tycker det känns lite konstigt då jag absolut inte känner mig mindre såhär i v.31 nu står i och för sig vikten på plus minus noll än så länge men mina den känns absolut inte som några medium i alla fall.
    Inte är jag kort heller så jag kan inte skylla på de :/ 

  • Flizz

    Såhär såg jag ut innan jag blev gravid, skit dåliga bilder i alla fall men det är väl det jag har.
    Väger alltså 92,4kg till mina 175 cm här 
    Idag i vecka 31 (30+1) väger jag 91kg 



  • Flizz

    Ååh nu har jag börjat äta på plus kilon, v.32 (31+3) och har idag gått upp 0,5 kg sen jag plussade. Mitt mål är att inte gå upp mer än 7,5 kg totalt denna graviditet, får se hur det kommer gå :P

    Känner mig lite jävlig mot min sambo idag, tvingar han att göra varma mackor med mina speciella instruktioner. 4 mackor, smöra alla fyra, på de två översta ska det läggas två skivor kalkon, de två undre ska ha en kalkonskiva var och sedan en skiva ost var, lägg ihop och i järnet. Sambon tyckte jag var krånglig och jag tycker jag är realistisk :D

  • Flizz

    Prickig katt: jag har kontorsjobb och har liknande problem som dig, nu är jag hemma och är sjukskriven och jag kan bara säga guh vilken skillnad på livskvalitén. Droppen för mig kom när jag skulle handla efter jobbet och jag hade så ont att jag satt och grät hela vägen hem, då kände jag att inget jobb i världen är värt de här.

  • Flizz

    Fick sjukskrivning i tre veckor till att börja med på heltid, läkaren pratade inte ens om halvtid vilket jag trodde innan att hon skulle göra. Ska ringa nästa vecka och boka tid hos läkaren igen för jag har bara till 31/8 och jag kommer INTE gå tillbaka till jobbet innan förlossningen, är i v.32 nu.

  • Flizz

    Cookiekaka: det är helt lugnt att gå ner i början för mig vände det inte förrän vid v.20 nu är jag snart i v.33 och står på plus minus noll sen jag plussade.
    Barnmorskan är inte alls orolig då barnet tar det den behöver. Kan tillägga att jag hade samma BMI som dig när jag plussade :)

  • Flizz

    Om drygt 3 timmar är det TUL som gäller för våran del. BM var inte nöjd igår när måttet på min mage stått still i ca 4 veckor så jag blev skickad till Falun idag. Vet inte vad det är men det känns som om jag har en klump i magen och är orolig även fast jag innerst inne "vet" att allt är bra.

  • Flizz

    Jag är i v.33 och har än så länge bara gått upp ca 1kg, jag har väl inte gjort något speciellt äter väl bara överlag mindre portioner och mindre sötsaker än vad jag brukar. Motion blir det i princip noll av då jag är sjukskriven för ryggen och bäckenet samt att mitt ena ben inte riktigt vill vara med. Så bara att gå i vardagen är jobbigt, jag hoppas väl på att inte gå upp mer än 7kg totalt men med 7 veckor kvar vet man aldrig.

  • Flizz

    Var hos BM idag (v.34) och idag var första gången hon kommenterade min vikt. Vägde mig första gången hos henne i vecka 22 och vägde då 89,5kg plussade på 92,4kg och vägde idag 93,7kg och hon sa då: " men du har ju nästan inte gått upp nått, du har ju gått ner i vikt i dig själv, tänk på att en graviditet väger 13kg" jag blir väl inte ledsen om jag inte går upp så mycket så det blir lättare att gå ner sen, någon mer som tänkt gå ner lite "extra" sen?

  • Flizz

    Jag ligger faktiskt under normalkurvan när det kommer till sf-måttet hade 29 i vecka 33 låg på 31 nu i v.34 BM var glad att det hade ökat nu sist. Känner verkligen att magen är liten om jag jämför mig med andra, speciellt dom andra i föräldragruppen..

  • Flizz

    21 år bor i Ludvika men kommer från Norrland :) är i v.35 nu med första barnet, börjar bli otålig!

  • Flizz

    Upptäckte idag att jag fortfarande kan stänga vinterjackan, tror bestämt jag gått ner i vikt sen förra vintern :D snart kliver jag in i vecka 37 :)

  • Flizz

    Ville bara kika in och säga att i onsdags kom vår lilla dotter v. 38+2 hon var 49 cm lång och vägde 3198 gram. Själv hann jag gå upp 5 kilo vägde mig igår och då visade vågen -6,7kg så vi får se hur det går nu tiden efter :)

Svar på tråden Vi som är överviktiga & gravida.