• Memphis

    Vi som är överviktiga & gravida.

    Hej på er!

    Jag är preciis alldeles ny-plussad, lycklig men fruktansvärt orolig då jag fått ett mf innan denna graviditeten.
    Till saken hör att vi fått kämpa med att få mig gravid då min man är infertil pga svår cancer som barn. Vi har därför använt oss av donatorsinsemination.
    Därför hoppas jag verkligen att denna lilla skrutt vill stanna i magen, för jag Orkar inte kämpa mer :(

    Jag är överviktig, men har fått hjälp från sjukhuset med dessa utredningar ändå. När vi skrev in oss där för ett par år sedan vägde jag 84kg. Nu har jag gått upp till 92.
    Jag går upp när jag mår dåligt då mitt förhållande till mat och ätande är destruktivt.

    Har redan lite ångest för inskrivning hos bm.
    Är superkänslig och dog av skam då vår läkare tog upp min dåvarande vikt vid utredningen :(
    Så, jag hoppas att jag får en bm som är förstående och inte läxar upp mig!

    Hoppas jag får vara med här och få stöd och samtidigt stötta!
    Ni verkar vara ett härligt gäng.
    Man känner sig lätt lite utanför bland alla smalisar med små minikulor :)

  • Memphis

    Prepen: Dy ska jag absolut prova! Jag menar jag är ju medveten om att det inte är ultimat att vara överviktig så det kan ju va bra om jag får bm att förstå att jag vet vad jag gett mig in på :) Vilken vecka är du i nu då? Har allt gått bra hittills? :)

  • Memphis

    Perpen: Uuusch vad jobbigt med illamående :( Jag har mått illa sedan bara nån vecka efter befruktningen vilket egentligen verkar helt overkligt och säkert kan ha med oro och ångest att göra också då vi gjorde konstgjord befruktning och verkligen hoppades på att få plus men ändå! Kan ju bara tänka mig att det har varit ett helvete för dig om du varit så känslig.. Svårt att isolera sig från vardagliga dofter liksom! Skönt att du kommit över den mest kritiska tiden, jag längtar verkligen dit! Vad underbart det måste kännas att höra små hjärtljud! Blue: Men då vet du ju verkligen vad jag pratar om! Det är ingen rolig resa för psyket denna utredningstid och sen att man så konkret verkligen bara får enstaka försök då det bara "måste" lyckas, och när det väl lyckats så får den int stanna kvar :( Nu tar jag en dag i taget här och har satt upp lite milstolpar :) Ska ringa imorn och boka tid för VUL, tror det blir i v. 7 eller 8. Dit klarade jag mig inte sist så nu håller vi tummar :) Vad ni är gulliga som välkomnar mig så varmt! Guld värt! :)

  • Memphis

    Blue : Så himla mycket blandade känslor när närstående får barn. Jag är 28 år och Alla skaffar verkligen barn åt alla håll! En vän "outade" sin graviditet på fb exakt den veckan jag skulle gjort det om jag hade fått fortsätta vara gravid. Så nu får jag lite ofrivilligt följa henne och bli påmind om var jag hade varit om de inte blivit mf. Men vad ska man göra. Jag är väldigt lycklig att jag fått en andra chans! Ringde nyss fertilitetsenheten och fick vårt tidiga VUL bokat den 25 sept. Längtar! Hoppas verkligen vi tar oss dit denna gång :) Förstår att de måste va skitjobbigt med att inte få må hundra :( Men som du säger, bebissparkar och då man vet vad som väntar, då är det värt det!

  • Memphis

    Åh, vad jag längtar till jag också får göra Rul! Och så skönt med härliga barnmorskor.
    Det måste ju betyda massor att få nån man känner sig trygg och bekväm med :)

    Det enda jag kan stoltsera med idag är min första spya! Haha!
    Hej frukost-hejdå frukost liksom.
    Trodde inte ens man kunde må så pass illa så här tidigt, BIM är liksom på lördag!

    Men jag klagar inte! Känns toppen att ha så tydliga symptom :)

  • Memphis

    slemtorsk i din bralla: tror jag förstår hur du menar. Går ju runt och rapar luft hela dagarna och får yrsel. Jobbar som frisör och det känns väl halvkul att stå och frusta när man har kund, haha!
    Får försöka undvika vitlöksluncher så skonar jag dem lite iaf!

    Är det förresten någon här inne som bor i Örebrotrakten?

  • Memphis

    Jenma24: Vad roligt med en till örebroare! Jag har bara bott här i knappt två år så jag känner inte så mycket folk, maken är född här så det blir mest hans umgängeskrets jag hänger med.
    Och tusen tack för gratulationen! :)

    Var i graviditeten är du? :)

  • Memphis

    Apelsinen86: Håller med om att det är nog så tröttande med övervikt! Man känner sig inte direkt smidigare när man svullnar upp dessutom! :)
    Har väl inga direkta tips, jag är ju precis nyplussad..
    Jag försöker sova bra, dricka mycket vatten och få nypor frisk luft så ofta ja kan!

    :)

  • Memphis

    Noir: Grattis till plusset! Hur känns det? :D
    Jag försökte också gå ner innan men vi var i en konstbefruktningskarusell som tog knäcken på mitt psyke, därav gick det utför istället :-/ Men nu har jag mitt plus och får göra det bästa av situationen!
    Hoppas som du att inte gå upp nånting..
    Så jag hoppas mina eventuella cravings blir av nyttig variant :P

Svar på tråden Vi som är överviktiga & gravida.