Inlägg från: Ingrid 149 |Visa alla inlägg
  • Ingrid 149

    Vi som är överviktiga & gravida.

    Hej! Hoppar in här om det är ok.

    Är just nu gravid i vecka 34 idag, med beräknat till den 16/9. Andra barnet. Är 1,82 m lång och kan skriva tresiffrigt till det. Har än så länge inte gått upp något. Äter godis och sötsaker varje dag. Däremot tror jag min ämnesomsättning är på topp, svettas som bara den på nätterna. Har ännu inte svullnat nåt särskilt, så är väldigt nöjd.Cool Tog 3 år för sonen att bli till och 9 mån för bebben.

    Här i Nässjö där jag går på MVC, så har de precis gått kurser i övervikt hos gravida. Därför är vikten väldigt på tapeten. Så alla berörda får träffa en dietist och prata kost. Skulle varit nu under sommaren på en träff, men blev mitt i semestern. Får se om jag hinner innan förlossning.Obestämd

    Min BM är jättebra, hade henne när jag väntade sonen. Har även träffat henne mellan på möten för Viktväktarna, så känner att hon vet exakt vad det handlar om. Solig   

    Annars går jag hemma med graviditetspeng och väntar på att sonen ska börja på förskolan nästa vecka. Har lite svårt att vila när han är hemma.  

  • Ingrid 149
    GravidBF-Lista:Baby

    Ingrid 149:         16/9
    c89:                    5/10
    Tigerkakan:        24/2

    Min hängbuk har alltid funnits och finns nu med. Var utomlands i två veckor nu i sommar. Försökte dölja denna hängbuk med bikini underdelen, men gick väl sådär. Annars går det rätt bra att dölja den i byxorna.
    Just nu är det mesta bara jobbigt, förrutom att ligga i sängen med lite godis och en bra film....Cool

            
  • Ingrid 149

    Jobbar som lokförare och har inte haft några problem att få graviditetspeng. Jobbade med detta när jag väntade sonen oxå. Jobbade inom vården innan och de som blev gravida brukade inte ha några problem där heller.

  • Ingrid 149
    c89 skrev 2012-08-12 12:21:20 följande:
    Huh, är i vecka 33 och har börjat kräkas nu igen. Mått illa i en vecka och i förrgår och igår så har det inte gått att hålla emot mer och få väl se om det går idag. 
    Antagligen en blandning av att det är väldigt trångt och bebis som trycker mot magsäcken och en fruktansvärd halsbränna. Inte kul alls, man vill bara ha graviditeten överstökad nu! 

    Jobbigt!! Längtar tills magen sjunker, så att man slipper sitta med bebisen i halsen. Skrattande

    Har svårt att sitta öht utom lite bakåtlutad.

    Hoppas det slutar snart!!   
  • Ingrid 149
    c89 skrev 2012-08-12 13:39:13 följande:
    Haha ja! Jag får protester direkt om jag sitter ihopsjunken eller lite framåtlutad. Brukar skämtsamt tacka bebisen för att han tänker på min hållning Flört
  • Ingrid 149
    Är tvungen att göra glukostest då BMI är för högt men har inte klarat av att göra det ännu men ska försöka göra det på torsdagen nu då jag inte spytt på en par veckor...

    Nån annan som gjort glukostest och är det något speciellt jag ska tänka på då jag gör testet?

    Har gjort ett test med min son och två nu med bebben.

    Har inte haft några problem, men det är väldigt smart att ha med dig något att äta direkt efter.

    Har beställt en del saker från BonPrix och upplever de flesta plagg som "normala" i storlek. Beställde ett par trekvartsbyxor och älskar dem. Ville beställa i andra färger men de tog slut i min storlek direkt. Har vanligen 48/50.
    Tröjor har jag hittat fina och sköna på HM, köpte mjukisbyxor där oxå.Använder många av mina "gamla"  tröjor. Har många långa linnen sen innan som är perfekta.

    Annars har jag kvar jeansen sen sonen. Hittade dessa på en sida från england. Kanon sköna, billiga. Men hittade inte denna sida denna gången.        
  • Ingrid 149
    natalie72 skrev 2012-08-14 12:36:36 följande:

    Tyvärr visade det sig, som jag nästan kände på mig, att mitt foster var dött... Ska in imorgon för en "second opinion" och för att diskutera vilken behandling jag ska genomgå... Det känns just nu förfärligt...

    Jag önskar er andra lycka till med era graviditeter! kram på er 
    Kramar
  • Ingrid 149

    Kände första sparkarna i v 23 med sonen och denna gången anande jag i v 18, men kände ordentligt i v 22.

    Annars har magen sjunkt ner nu och jag kan både andas och äta lättare. Har däremot fått en del samandragningar, de sista dagarna. Och de gör ont!! Blir mer vila framöver.... Cool

  • Ingrid 149

    V.36 idag....och vågen visade förra veckan +2. Är mest vätska, är svullen i både händer och fötter.

    Var på kräftskiva i lördags. Älskar verkligen dessa odjur!! 

  • Ingrid 149
    slemtorsk i din bralla skrev 2012-08-20 20:54:00 följande:

    OCH jag har svettats... som en griiiiis... Hur har ni det med kroppstemperaturen tjejer? Jag är alltid den som fryser annars. Min man brukar säga att jag har ett litet spann på temperaturskalan som jag är nöjd, Det får inte vara kallare än 18 grader ute (19,5 inne) och inte varmare än 22 ute (21 inne)...men överlag så fryser jag.. sista veckorna har varit FRUKTANSVÄRT på nätterna då jag har envisats med att ha fönstret öppet och mannen legat o frusit då det varit ganska kyligt där vi bor....

    Så nu när jag tapetserade så svettades jag så det droppade från pannan, tror inte jag någonsin har svettats så mycket om det inte varit på ett spinningpass..helt sjuuukt

    Visst var det lite kliv upp o ner på stege men herregud sååå jobbigt var det inte... men helt uttorkad blev jag och har försökt vätska upp hela kvällen.. huvudvärken bultar.. och så NATURLIGTVIS busar jag lite med min vovve och hon lyckas skalla mig.. haha...dubbel huvudvärk.. Hon är liksom inte liten så det smällde rätt bra.

    Väl ute med henne känner jag att höfterna har fått ta stryk av detta upp o ner på stege i nästan 2 veckor.. aj aj aj...i morgon ska jag bara ta det lugnt...och hoppas att mannen kommer hem med de nya möblerna till sonens rum så jag kan möblera det innan han kommer på fredag..
    Svettas som bara den på nätterna. Min make fryser och stänger fönstret, samt att sonen kommer in nästan varje natt och han stänger alltid dörren, samt är varm som en kamin när han kryper intill.
Svar på tråden Vi som är överviktiga & gravida.