Inlägg från: UllTussen |Visa alla inlägg
  • UllTussen

    Vi som är överviktiga & gravida.

    Hej!

    Får man hoppa in?
    Jag är 24år (25 snart) och gravid i v.7.
    Vid graviditets starten vägde jag 126kg och jag har på 2 veckor gått ner 2,5 kg.

     Lite nojig för missfall, högtblodtryck och blodpropp är jag. Men försöker hålla mig lugn och njuta.
    Jag var gravid 2010, med det slutade tyvärr i MA (dött i v.6 och utstött i v.11) vägde då 130kg.

    Vore trevligt med lite solskens historier så man oroar sig mindre :P 

  • UllTussen
    blåbär02 skrev 2012-08-25 22:36:27 följande:

    Hej!
    Såklart får du hoppa in här! =) Grattis till bebben! Visst känns det helt underbart?
    Jag vägde 117kg från början och gick ner 4kg på veckor.
    Nu har jag blivit mer sötsugen och så, så nu har jag nog stannat i vikten eller kanske gått upp.. Ajajaj..

    Har tyvärr ingen solskenshistoria att berätta (förutom att vi blev spontan gravida efter två år förstås) men
    andra här har säker en massa ;)      
    Jag blev gravid på första försöket 2010 och sen har det tagit nästan 2 år att bli det igen! Men vi är glada att min viknedgång från 133kg till 126kg (har gått ner nu i årjan-nu) :D gjorde susen för fertiliteten!

    Nu håller vi tummarna att detta stannar, jag blödde förra gången vilket jag inte gjort denna gång. Och nu är jag ju i v.7 (v.8 imorgon måndag). Så har gått längre än sist iaf! Solig
    Ingrid 149 skrev 2012-08-26 13:38:12 följande:

    Nån solskenshistoria vet jag inte, men låg i samma viktklass som dig när jag blev gravid båda gångerna.
    Första tog 3 år att bli till. jobbade då natt på ett vårdhem, så tror lite att mina dåvarande sömn och matrutiner spökade för oss. Vi gjorde båda en undersökning efter ca 1 år och de hittade inget fel förrutom min övervikten.
    Efter ca 2 år började jag plugga och var lite rädd för att bli gravid under denna period, för trivdes och ville verkligen skola om mig. Gick från undersköterska till lokförare.
    Blev färdig i nov- 08 och sonen blev till i feb-09. Så nästa huvudbry var detta med anställningen....Gick fortfarande på prov då. Men min chef bara log och grattade och är fortfarande anställd. 
    Sonen kom 1 dec-09 efter att jag gick över 16 dagar.
    Nästa bebbe tog ca 9 månader att bli till. Vi började försöka när sonen var 2 år och förberedde oss på att det kunde ta tid, men var mer positiv efterom det hade gått innan.
    Har under båda graviditeterna lyckats hålla vikten ganska bra. Första gick jag upp 7 kg från inskrivning, men då hade jag gått ner nästan 7 kg från plus till inskrivning. Och alla kg kom i slutet. Denna har jag nu i v.36+6 gått upp 2 kg.

    Lycka till och försök att njuta!!!          
    Jag tycker det är solsken att du varit kraftig och gravid och fått barn! :D det gör mig positiv!
  • UllTussen

    Måste bara fråga.. ni som fått ivf eller annan hormonbehandling (tabletter för att lättare bli gravida) vilket BMI har ni haft och vilket landsting.

    Här i Östergötland får man inte ens en fertilitets utredning om man inte har ett BMI på under 30... 

  • UllTussen
    Memphis skrev 2012-08-31 19:30:50 följande:
    UllTussen: Jag hade BMI på 32 när vi sökte. Fick rekommendation att gå ner i vikt och det "tjatades" lite om det men vi fick klartecken att köra i alla fall, även om det inte var optimalt. Nu har jag dessutom gått upp i vikt under utredning och behandling men det verkar inte ha varit uppmärksammat, har inte behövt väga mig mer än vid första inskrivningen.
    slemtorsk i din bralla skrev 2012-08-31 19:32:05 följande:
    jag är från Västra Götaland och här är gränsen 35 för utredning /behandling men de råder en att väga UNDER.

    Jag hade 35 när utredning påbörjades... 32 när första behandlingen startade...36 när sen testade negativt efter första omgången.. sen gick jag ner så jag låg på exakt 35 till nästa äggplock (vägde eg liiiite för mycket när hormonbehandlingen började men min läkare var snäll).

    Det finns ju orsaker för att man ska väga så "ultimat" som möjligt men jag tycker det är konstigt att det är så olika från landsting till landsting.
    familjenekberg skrev 2012-08-31 20:08:04 följande:
    Kommer inte ihåg mitt bmi när vi fick utredningen men det var nog närmare 40 dock fick vi inte på börja iaf fören jag fått nere mitt bmi till 35 men detta var för 8 år sen och i Sörmland. Vet dock att de har ändrat sina krav nu.

    Nu gjorde vi syskonförsök med fryst ägg och det gjordes privat med egna pengar och då rekommenderade de ett bmi på max 35 tror jag hade bmi 37 vid insättningen ingen kollade upp det då. Gick upp lite under själva behandlingen inför återinförande.
    Jag förstår ju varför de rekommenderar ett BMI på 30 eller under här.. men jag tycker det är taskigt att de inte ens ville utreda innan.

    Nu har jag blivit spontangravid efter mitt MA 2010 (tog 2 år) men man undra ju lite hur det ser ut i andra län! :)


  • UllTussen
    Memphis skrev 2012-09-02 16:37:32 följande:
    Förresten, Stort grattis till graviditeten! Vilken härlig överraskning, måste kännas overkligt :)
    Tackar :D Är super glad, går in i v.9 imorgon så är ju fortfarande tidigt. Men det är stor skillnad från förra gången. Då försvann ALLA symtom v.6 och jag började småblöda varje dag..

    Håller tummarna för dig med :) Vad har du för BF? 
  • UllTussen
    Memphis skrev 2012-09-02 18:14:31 följande:
    UllTussen: Gud så skönt att du känner skillnad från förra ggn. Men v.9, då har ju hjärtat börjat slå och du är bra nära 12 v :)

    Jag är bara i v.5
    Så jag får dras med nojor ett bra tag till..
    Men som tröst känns den här ggn helt annorlunda också! Mf-gången hade jag kraftig molvärk vid den här tiden, inte alls lika mycket andra symptom.
    Den här gången fick jag symptom Supertidigt och även så plus på stickan så jag tänker att de nog är en bra sak :)
    Ja denna gång blöder jag inte och brösten ömmar av och till, dessutom är de mycket fastare än vanlig. Säger gubben min så få lita på honom ;) Ja, snart så v.12! ska på KUB-UL den 5 oktober.. känns hur långt bort som helst! ;)

    Håller verkligen tummarna för dig :) Härligt att du också känner att det är annorlunda denna gång! 
  • UllTussen

    USCH! fick en lite kraftigare blödning nu på morgonen (som avtagit) :( är halvt hysterisk.. men ringde och ska få komma in och göra ett vul i eftermiddag... är i v.9 så jag vet ju att det mycket väl kan vara ett MF till..

    fick mitt förra MF 2010 (eller ett MA, dött i v.6 och utstött v.11) och har inte blivit gravid igen förrens nu så mår förjävligt..
    men ska väl inte säga något förrens de kollat.. men är så orolig.. Gråter 

  • UllTussen

    Det var en helt ofarlig blödning och gyn. läkaren kunde inte se någon blödning när vi var inne på eftermiddagen nu. Så bara något helt normalt och ofarligt.

    Lilla bönan var lagom stor och hade fina små hjärtslag Hjärta
    Är så glad att allt såg fint ut, nu ska jag verkligen försöka njuta de 4 veckor som är fram till KUB, den 5 oktober :D

    Studerar till undersköterska mot barn och ungdomssjukvård och ska var på spec.BB på praktik från och med måndag och fyra veckor fram. Så jag kommer nog ha mycket annat att tänka på vilket är SKÖNT!

    Tack för era hoppfulla tankar och ert stöd! 

  • UllTussen
    slemtorsk i din bralla skrev 2012-09-06 16:26:02 följande:
    Vad härligt.. jag vet ju hur det känns med blödningar och att åka in med hjärtat i halsgropen. Kul att du ska ha praktik där inne också, tänk vilken insyn du får... du kanske kan snika till dig något extra ultraljud också hihi...
    Ja, det var verkligen inte kul.. och när jag såg hjärtat picka så började jag störtgrina, av ren lättnad. Så gyn.läkaren sa åt mig att sluta gråta en stund så min man också kunde få hinna se och så hon kunde mäta ;) En gratis bild fick vi också med oss!

    Ja, så blir underbart att få jobbar med mammor och så små bebisar! Har alltid velat jobba med små spädbarn antingen på förlossningen eller BB :) så det är en dröm som går i uppfyllelse! 
  • UllTussen
    c89 skrev 2012-09-06 19:40:58 följande:
    Så skönt! Alltid bra när man får kolla upp det så man kan slappna av sedan. Det är helt otroligt hur viktigt det är att ens små i magen mår bra!

    Jag fick en riktigt dålig dag idag. Bebisens hjärtslag var "för snabba" tyckte vikarierande BM och menade på att det var jättefarligt eftersom att jag har så fruktansvärt lågt HB vilket då kunde göra att bebis får blodbrist och så att hans hjärta måste jobba snabbare osv och skickade mig till förlossningen. Fy tusan så jag grät så orolig jag var!

    Väl inne på förlossningen så fick jag ligga med ctg i över en halvtimme, men blev sedan lovad att allt var bra och att vi helt enkelt bara har en livlig bebis när han får så snabba hjärtljud, för det låg normalt (även om han normalt har högt) emellan peakarna. Skönt det! Däremot är jag nu ordinerad järndropp för att få ordning på värdet... 92 i HB och 11 i ferritin... inte bra alls Rynkar på näsan Svindyrt att få injektioner, men bara att glatt betala, bara det funkar så att bebis inte är i fara! 
    Gu så skönt att de kollade upp dig! Ja, man betalar ju lätt för att se till att bebisen i magen ska må bra
    Hoppas att injektionerna hjälper nu så ditt Hb hoppar upp till normalvärde! 

    Tacka alla för ert stöd! Enormt tacksam ska ni veta :) 
Svar på tråden Vi som är överviktiga & gravida.